Κόκκινη σημαία αντί για διπλές κίτρινες στη Formula1

Κόκκινη σημαία αντί για διπλές κίτρινες στη Formula1

Κόκκινη σημαία αντί για διπλές κίτρινες στη Formula1

Η FIA αποφάσισε να δείχνει κόκκινη σημαία αντί για διπλές κίτρινες στη Formula1, ώστε να αποφευχθούν οι αμφιβολίες αν επιβράδυνε και κατά πόσο κάποιος πιλότος. Από τη Γερμανία ισχύει η νέα διαδικασία.

Πολλές συζητήσεις σήκωσε η μη τιμωρία του Νίκο Ρόσμπεργκ στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας, καθώς θεωρήθηκε ότι υπέρβη το όριο ταχύτητας, ενώ υπήρχαν διπλές κίτρινες σημαίες, για να κάνει τον χρόνο της pole position. Ο Γερμανός τη διατήρησε, αλλά οι αμφιβολίες παρέμειναν για το αν και κατά πόσο επιβράδυνε στο δεύτερο κομμάτι, όπου είχαμε τις διπλές κίτρινες σημαίες.

Για να αποφευχθούν οι εν λόγω αμφιβολίες, λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνητου αποφάσισε να τις αντικαταστήσει με κόκκινη σημαία, αφού σε αυτή την περίπτωση ο κάθε πιλότος σταματάει την προσπάθειά του και είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. «Η διαδικασία να έχουμε κόκκινη σημαία κάθε φορά που υπάρχουν διπλές κίτρινες σημαίες θα βάλει τέλος στη συζήτηση για το πόσο πολύ επιβραδύνεις.

Οι αγωνοδίκες δέχτηκαν την εξήγηση του Νίκο (Ρόσμπεργκ) και είδαν τις πληροφορίες για να θεωρήσουν ότι είχε επιβραδύνει. Όμως, μετά το ερώτημα ήταν ''επιβράδυνε αρκετά;''», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA, Τσάρλι Γουάιτινγκ. Μάλιστα, η νέα διαδικασία ισχύει από το Γκραν Πρι της Γερμανίας, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή (29/7) στο Χοκενχάιμ.

Best of internet