Υπέρ Φερστάπεν η FIA

Νίκος Τσιώκος
Υπέρ Φερστάπεν η FIA
Υπέρ του Μαξ Φερστάπεν για ό,τι συνέβη στην Ουγγαρία τάχθηκε η FIΑ μέσω του Τσάρλι Γουάιτινγκ, με τον Ολλανδό να τονίζει ότι δε χρειάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Πολύς... ντόρος έχει γίνει για την αλλαγή γραμμής του Μαξ Φερστάπεν πάνω από μία φορά στην Ουγγαρία, ενώ προσπαθούσε να τον περάσει ο Κίμι Ραϊκόνεν. Μάλιστα, το συμβάν έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις επειδή οι αγωνοδίκες δεν το εξέτασαν.

Ωστόσο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου τάχθηκε υπέρ του Ολλανδού, με τον Τσάρλι Γουάιτινγκ να λέει πως υπέπεσε σε παράβαση ο πιλότος της Red Bull. «Πολλοί, συμπεριλαμβάνοντας και τις ομάδες, θεώρησαν ότι ο Μαξ (Φερστάπεν) άλλαξε γραμμή πάνω από μία φορά για να υπερασπιστεί τη θέση του. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν το έκανε.

Δεν υπάρχει πραγματικός κανονισμό για αλλαγή γραμμής στη ζώνη των φρένων, αν και είναι ανεπιθύμητο σύμφωνα με τους περισσότερους οδηγούς. Όμως, θα το συζητήσουμε αργότερα αυτό. Ζήτησα από τους αγωνοδίκες να εξετάσουν και τα δύο συμβάντα κατά τη διάρκεια και ξανά μετά τον αγώνα και θεώρησαν ότι ήταν δίκαιο.

''Ρωμαλέα άμυνα'' ήταν η εξήγηση που έδωσαν», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της FIA. Από τη μεριά του, ο Φερστάπεν τόνισε ότι δε χρειάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Δε χρειάζεται να υπερασπιστώ τον εαυτό μου επειδή είμαι σίγουρος και νομίζω ότι δεν έκανα κάτι λάθος. Μπορούνε μιλούν για μένα, είναι εντάξει. Δεν υπάρχει καμία πίεση», πρόσθεσε ο 18χρονος ταλαντούχος πιλότος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!