Μπάτον: «Επικίνδυνος ο Φερστάπεν στην Ουγγαρία»

Νίκος Τσιώκος
Μπάτον: «Επικίνδυνος ο Φερστάπεν στην Ουγγαρία»
Ο Τζένσον Μπάτον τόνισε ότι ήταν επικίνδυνη η κίνηση του Μαξ Φερστάπεν στην Ουγγαρία, όταν προσπάθησε να τον περάσει ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ποδοσφαιρικούς όρους χρησιμοποίησε ο Αλόνσο.

Πολύ συζήτηση έχει σηκώσει η κίνηση του Μαξ Φερστάπεν να αλλάξει δύο φορές γραμμή στον αγώνα της Ουγγαρίας, όταν προσπάθησε να τον περάσει ο Κίμι Ραϊκόνεν. Μάλιστα, το συμβάν δεν εξετάστηκε καν από τους αγωνοδίκες, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Την εν λόγω κίνηση σχολίασε και ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος τη χαρακτήρισε επικίνδυνη.

«Το να αλλάζεις γραμμή στα φρένα δεν είναι έτσι οι αγώνες, είναι επικίνδυνο. Όσο είμαι στην F1 δεν αλλάζεις στη ζώνη των φρένων επειδή θα έχεις μεγάλα ατυχήματα. Δεν ήταν λάθος του Εστεμπάν (Γκουτιέρεζ) στη Μελβούρνη, όμως βλέπεις το ατύχημα που είχε ο Φερνάντο (Αλόνσο).

Ο Μαξ (Φερστάπεν) έχει απίστευτο ταλέντο, με δεδομένο ό,τι έχει πετύχει σε τόσο μικρή ηλικία. Έχει κάνει καλή δουλειά, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να μάθουμε ως οδηγοί. Απλά πρέπει να είναι λίγο πιο ''καθαρός'' και όπως είπε και ο Κίμι ήταν επικίνδυνο», ανέφερε ο Βρετανός.

Από τη μεριά του, ο Φερνάντο Αλόνσο χρησιμοποίησε ποδοσφαιρικούς όρους για τη συγκεκριμένη παράβαση. «Ναι, νομίζω ότι ήταν παράνομο. Σου επιτρέπεται να αλλάξεις γραμμή μία φορά και να δεσμεύεσαι σε ό,τι πρέπει να κάνεις. Μπορείς να επιλέξεις να φρενάρεις στην καθαρή ή στη βρώμικη πλευρά, στην εσωτερική ή στην εξωτερική.

Όμως, σου επιτρέπεται να αλλάξεις γραμμή μία φορά και όχι δύο ή τρεις. Δεν είναι η γνώμη μου, είναι ο κανονισμός. Αν πάρεις την μπάλα στα χέρια εκτός περιοχής, είναι φάουλ και κόκκινη κάρτα, τίποτα περαιτέρω», είπε ο Ισπανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!