H ηλεκτρική Corvette που σπάει τα ρεκόρ

Πέτρος Πιτσίνης
H ηλεκτρική Corvette που σπάει τα ρεκόρ
Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο δρόμου που κινείται με ρεύμα είναι μια μαύρη Corvette Z06, καθώς μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 330 χλμ./ώρα!

Η Corvette Z06 έβγαινε με έναν θηριώδη κινητήρα V8 των 7.0 λίτρων από το εργοστάσιο, με απόδοση 505 ίππων και 636 Nm ροπής. Συγκεκριμένη, έχει αντικαταστήσει αυτό το σύνολο με ηλεκτρικά μοτέρ, η συνολική ισχύς των οποίων αγγίζει τα 600 άλογα και 812 Nm ροπής! Επιπλέον, η αυτονομία της με μια πλήρη φόρτιση ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα.

Παρά το επιπλέον βάρος της, η Genovation Cars που την έφτιαξε, ισχυρίζεται ότι είναι γρηγορότερη από ότι στην εργοστασιακή μορφή της. Αυτό αποδεικνύεται και στα... χαρτιά, αφού μιλάμε για το (αμιγώς) ηλεκτρικό αυτοκίνητο δρόμου με τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα που έχει καταγραφεί, στα 330,8 χλμ./ώρα! Οι κατασκευαστές της λένε επίσης ότι το τέλειο ζύγισμα μεταξύ των αξόνων (50-50) έχει διατηρηθεί, οπότε θα έχει παρόμοια δυναμικά χαρακτηριστικά με μια «ορίτζιναλ» Z06.

Το μεγάλο πλεονέκτημα επιδόσεων των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έναντι των αντίστοιχων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εντοπίζεται στο κιβώτιο. Τα μοντέλα που κινούνται με ρεύμα δεν έχουν ανάγκη από κάποιο σασμάν, οπότε βρίσκονται πάντα στην περιοχή της μέγιστης ροπής τους, δεν χρειάζεται να αλλάζουν σχέση ούτε υπάρχει κάποιος περιορισμός στην τελική ταχύτητα! Το (αμιγώς ηλεκτρικό) Rimac Concept One υπόσχεται ότι μπορεί να φτάσει τα 354 χλμ./ώρα όμως ακόμη, δεν έχει μετρηθεί. Οπότε, σύντομα περιμένουμε νέο ρεκόρ, μέχρι τη στιγμή φυσικά που θα καταρριφθεί κι αυτό!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!