Αλόνσο: «Η καλύτερη ομάδα στην καριέρα μου η McLaren»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Η καλύτερη ομάδα στην καριέρα μου η McLaren»
Τη McLaren εκθείασε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τόνισε πως είναι η καλύτερη ομάδα που έχει βρεθεί στην καριέρα του.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Φερνάντο Αλόνσο για τη McLaren, όπου δείχνει να έχει βρει την... υγειά του, αν και η ομάδα του Γουόκινγκ έχει πολλά προβλήματα στη νέα συνεργασία με τη Honda. Ο Ισπανός τόνισε πως είναι η καλύτερη ομάδα που έχει βρεθεί στην καριέρα του και αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της επόμενης χρονιάς και στους νέους κανονισμούς.

«Με μία αλλαγή σ' έναν κανονισμό ανοίγει μία μικρή ελπίδα για μας, όχι μόνο για τη McLaren, αλλά για όλους επειδή τα πάντα είναι καινούρια. Ας πάμε βήμα-βήμα και ας ελπίζουμε ότι θα έχουμε ανταγωνιστικό κινητήρα, μετά θα είμαστε ανταγωνιστικοί και από πλευράς σασί χάρη στους νέους κανονισμούς, που θα φέρουν νέες ιδές και νέες φιλοσοβίες.

Μπορεί να είναι πολύ καλό και αν τους καταλάβεις καλά και έχεις μία καλή προσέγγιση στους νέους κανονισμούς, μετά μπορείς να γίνεις πολύ ανταγωνιστικός ή το αντίθετο. Η φιλοσοφία μας για το μονοθέσιο του 2017 είναι εντελώς λάθος και θα είμαστε λιγότερο ανταγωνιστικοί από τη φετινή χρονιά. Το ερωτηματικό για την επόμενη χρονιά προσφέρει ελπίδα και είμαστε αισιόδοξοι.

Η ομάδα είναι δυνατή, το τεχνικό προσωπικό που έχουμε είναι ενωμένο και έχουμε καλή ισορροπία στην ομάδα, στο προσωπικό και στο γκρουπ σχεδιασμού. Είναι η καλύτερη ομάδα που ήμουν ποτέ στην καριέρα μου. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί επειδή έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε από την περσινή χρονιά και το πρότζεκτ δεν ήταν έτοιμο να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο.

Πρέπει να σιγουρέψουμε την αξιοπιστία, την ισχύ, την αεροδυναμική φιλοσοφία. Όλα έπρεπε να αλλάξουν πολύ για να βρούμε μία νέα κατεύθυνση. Όμως, από πλευράς ομάδας, δομής και οργάνωσης, είναι σίγουρα το καλύτερο γκρουπ με το οποίο έχω δουλέψει», ήταν τα λόγια του δις παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!