«Πετάει» και στα ράλι η SsangYong

Πέτρος Πιτσίνης
«Πετάει» και στα ράλι η SsangYong
Με το Tivoli Rally Raid, η Κορεάτικη φίρμα συμμετείχε στον αγώνα Baja de Aragon, που μετράει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country!

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο SsangYong Tivoli Rally Raid, στη Μαδρίτη. Στόχος της αγωνιστικής ομάδας της φίρμας ήταν να κατασκευαστεί ένα όχημα ικανό να σταθεί με αξιώσεις τόσο απέναντι στον ισπανικό, όσο και στο διεθνή ανταγωνισμό.

Άλλωστε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πληρώματα του αγώνα ήταν μεγάλα ονόματα του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Όσκαρ Φουέρτες και ο Ισίδρο Κουαδράδο, είναι εκείνοι που κάθονται στις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού αντίστοιχα και υποστηρίζουν την επιστροφή της SsangYong με ένα νέο αυτοκίνητο, μετά από μια επιτυχημένη περυσινή χρονιά για την ίδια ομάδα.

Το Rally Raid βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του Tivoli και χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ. Το σασί είναι σωληνωτό με τεχνολογία δανεισμένη από την αεροναυπηγική, ο κινητήρας είναι εξακύλινδρος, τρίλιτρος ντίζελ Twin Turbo με 740Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ το μοντέλο εξοπλίζεται με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με τρία διαφορικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!