Θα γίνει το μεγάλο μπαμ στη Formula 1;

Θα γίνει το μεγάλο μπαμ στη Formula 1;

Ποια θα είναι η νέα ομάδα του Τζέιμς Άλισον μετά τη Ferrari και τι ακούγεται για τον σημερινό τεχνικό διευθυντή της Mercedes, Πάντι Λόου;

Θα γίνει το μεγάλο μπαμ στη Formula 1;

Δύσκολο έργο θα έχει ο αντικαταστάτης του Τζέιμς Άλισον στη Ferrari. Η Scuderia ανακοίνωσε για τη θέση του Βρετανού τον Ματία Μπινότο, που προέρχεται από τα σπλάχνα της εταιρείας, ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει αν πρόκειται για μία προσωρινή λύση ή αν σκέπτονται όντως να πορευτούν με αυτόν οι Ιταλοί και τα επόμενα χρόνια.
Η αποχώρηση του Άλισον πυροδότησε διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του 48χρονου πρώην τεχνικού διευθυντή της Ferrari. Μία λογική εξέλιξη θα ήταν η ένταξη του Βρετανού στην ομάδα της Renault, καθώς εδρεύει στην Αγγλία και η Lotus ήταν το τελευταίο τιμ του Άλισον πριν μεταπηδήσει το 2013 στη Ferrari. Ακούγεται επίσης έντονα, ότι μεγάλο ενδιαφέρον για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ferrari έχει εκδηλώσει και η McLaren.

Το τρίτο σενάριο ακούγεται μεν ακραίο, όμως μία ενδεχόμενη πραγματοποίησή του θα προκαλούσε σεισμικές δονήσεις στο τοπίο της Formula 1. Μιλάμε για μία έμμεση ανταλλαγή μεταξύ των τεχνικών διευθυντών της Ferrari και της Mercedes.

O Τζέιμς Άλισον χαίρει μεγάλης εκτίμησης στους κύκλους της Mercedes και θα αποτελούσε για τους Γερμανούς μία εξαιρετική περίπτωση σε περίπτωση αποχώρησης του δικού τους τεχνικού διευθυντή, Πάντι Λόου. Το συμβόλαιο του Λόου λήγει στα τέλη της σεζόν και οι Γερμανοί τον πιέζουν να το ανανεώσει το επόμενο διάστημα. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ενδέχεται να κρύβεται πίσω από την άρνηση του Πάντι Λόου η Ferrari, που θα επιθυμούσε διακαώς να προσλάβει τον άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζει τα μυστικά της επιτυχίας της Mercedes.

Την απάντηση ίσως να την γνωρίζουμε πολύ σύντομα, αφού ακούγεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις με το συμβόλαιο του Πάντι Λόου έως το Γερμανικό Γκραν Πρι στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Best of internet