Διαζύγιο Ferrari με τον τεχνικό διευθυντή της

Διαζύγιο Ferrari με τον τεχνικό διευθυντή της

Διαζύγιο Ferrari με τον τεχνικό διευθυντή της

Ο τεχνικός διευθυντής της Scuderia, Τζέιμς Άλισον, αποχωρεί άμεσα από την ιταλική ομάδα, η οποία είχε διαψεύσει κατηγορηματικά πριν τρεις ημέρες ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Χωρίζουν οι δρόμοι της Ferrari και του τεχνικού διευθυντή της, Τζέιμς Άλισον. Ο Βρετανός αποχωρεί άμεσα από την ιταλική ομάδα μετά από τρία χρόνια συνεργασίας, ενώ –όπως ανακοινώθηκε από τη Ferrari- το διαζύγιο εκδόθηκε με κοινή συναίνεση και των δύο μερών.

Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι «το τιμ επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Τζέιμς για την αποφασιστικότητα και τις θυσίες του κατά τη διάρκεια της κοινής μας περιόδου. Του ευχόμαστε πολύ επιτυχία στα μελλοντικά του σχέδια». Ο Αριβαμπένε είχε διαψεύσει μετά…βδελυγμίας πριν μόλις τρεις ημέρες το ενδεχόμενο αποχώρησης του Άλισον από την κόκκινη ομάδα και είχε χαρακτηρίσει αυτές τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ως ανυπόστατες.

Είχε κάνει μάλιστα και χιούμορ, λέγοντας ότι «πριν δύο μήνες είχε κυκλοφορήσει, ότι θα φύγω εγώ από την ομάδα και ότι θα πάρει τη θέση μου ο Τζέιμς. Τώρα λέγεται, ότι θα φύγει ο Τζέιμς και θα πάρω εγώ τη δική του θέση. Ίσως λοιπόν να επιστρέψει και να αναλάβει τη δική μου θέση». Μάλιστα ο Αριβαμπένε ανέπτυξε και θεωρίες συνωμοσίας λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν θα με εξέπληττε, αν διαδίδονταν αυτές οι φήμες από εκείνους, που έχουν συμφέρον να δημιουργήσουν μεγάλη αναστάτωση σε εμάς. Τέτοιες φήμες δεν μας βοηθούν καθόλου ως ομάδα». Ο Ιταλός είχε απευθύνει την Κυριακή έκκληση προς τα Μέσα Ενημέρωσης –κυρίως της πατρίδας του- να αφήσουν τους ανθρώπους της Ferrari να δουλέψουν με την ησυχία τους.

Ο Άλισον αποχώρησε από τη Ferrari λόγω των έντονων διαφωνιών του με τον πρόεδρο της εταιρείας, Σέρτζιο Μαρκιόνε, που του καταλόγισε μεγάλες ευθύνες για την αποτυχημένη πορεία της ομάδας εφέτος στη Formula 1. Επίσης επιθυμεί να βρίσκεται πλέον κοντά στα παιδιά του στην Αγγλία μετά τον αιφνίδιο θάνατο της συζύγου του, Ρεμπέκα, τον περασμένο Μάρτιο από οξεία μηνιγγίτιδα.

Ο Βρετανός είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Ferrari, ενώ εξέδωσε και δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Κατά τα χρόνια μου στη Ferrari –σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε διαφορετικές θέσεις- γνώρισα και εκτίμησα την αξία αυτής της ομάδας και των ανθρώπων της, ανδρών και γυναικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πρώην συναδέλφους μου για τις επαγγελματικές και τις ανθρώπινες εμπειρίες, που βιώσαμε μαζί. Και εύχομαι σε όλους τα καλύτερα και κάθε επιτυχία».

Best of internet