Το νέο Subaru Impreza προβλέπει και για τους πεζούς (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το νέο Subaru Impreza προβλέπει και για τους πεζούς (video)
Στο πλαίσιο της συνολικής του ασφάλειας, το Ιαπωνικό μικρομεσαίο θα αποκτήσει και αερόσακο για τους πεζούς, ώστε να μη κινδυνεύει κανείς ακόμη κι έξω από το αυτοκίνητο!

Η Subaru δεν αφήνει στην τύχη της τίποτα και το νέο Impreza θα πρέπει να τα καταφέρνει παντού, με τον τομέα της ασφάλειας να μην εξαιρείται. Εκτός από τα συστήματα που θα προστατεύουν οδηγό και επιβάτες, η νέα του γενιά μεριμνά και για τους πεζούς, αφού εξοπλίζεται με αντίστοιχο αερόσακο!

Αυτός, εκτείνεται κατά πλάτος της κορυφής του καπό και αποτρέπει μια βίαιη σύγκρουση του κρανίου με το αυτοκίνητο, που θα μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά τον άνθρωπο. Η δουλειά που έχει γίνει είναι σίγουρα πολύ ολοκληρωμένη καθώς όπως αποκαλύπτεται και στο βίντεο, το ειδικό εξάρτημα απορροφά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και βάζει στα «μαλακά» τον άτυχο πεζό. Εκτός από αυτό, το νέο Impreza θα «φορέσει» τη βελτιωμένη έκδοση του συστήματος EyeSight της Subaru, που βλέπει περιμετρικά του αμαξώματος και προετοιμάζει το αυτοκίνητο όταν ανιχνευθεί κίνδυνος.

Άξιο αναφοράς είναι και το αναβαθμισμένο πλαίσιο που θα συνοδεύει το Ιαπωνικό μικρομεσαίο μοντέλο. Η πλατφόρμα ονομάζεται SGP και είναι σε θέση να απορροφά 1,4 φορές καλύτερα τις δυνάμεις που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης με έτερο όχημα, ενώ με έξυπνες κινήσεις έχει αυξηθεί η συνολική ακαμψία του σασί. Σε ο,τι αφορά τις διαστάσεις, το Impreza θα είναι περίπου 4 εκατοστά μακρύτερο από το παρελθόν και 3,8 εκατοστά φαρδύτερο, κάτι που επέτρεψε στους σχεδιαστές να κατασκευάσουν μια πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!