Αποφασίζουν για Halo την Πέμπτη

Αποφασίζουν για Halo την Πέμπτη

Αποφασίζουν για Halo την Πέμπτη

Την Πέμπτη (28/7) θα συνεδριάσει το Strategy Group της Formula1 για να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το σύστημα προστασίας Halo.

Αρκετός... ντόρος έχει γίνει με την εισαγωγή του συστήματος προστασίας Halo στη Formula1 από το 2017. Το εν λόγω σύστημα έχει δοκιμαστεί μόνο από τις Ferrari, Red Bull και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τις ομάδες και τους πιλότους της Formula1.

Για την ακρίβεια, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκφραστεί κατά του Halo, όπως και φαν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ υπάρχουν και άλλοι που είναι υπέρ, με δεδομένο ότι θα βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών κατά 17%. Μέσα στους υποστηρικτές του Halo είναι και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, που θέλει να υποχρεώσει όλες τις ομάδες να εφοδιάσουν τα μονοθέσιά τους με το προαναφερθέν σύστημα ασφαλείας από την επόμενη χρονιά.

Κάτι που θα αποφασιστεί την Πέμπτη (28/7) από το Strategy Group, το οποίο θα συνεδριάσει στη Γενεύη. Βέβαια, όλα δείχνουν ότι δε θα αλλάξει κάτι στην επιλογή του Halo και πως θα το δούμε για πρώτη φορά στους αγώνες της F1 από το 2017. «Δεν έχουν δοκιμαστεί ούτε καν σενάρια διαφορετικών ατυχημάτων», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Mercedes, Τότο Βολφ, όντας ενάντια στο Halo.

Best of internet