Το... τυχερό 5 του Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Το... τυχερό 5 του Χάμιλτον
Σ' έναν συγκεκριμένο αριθμό, το 5, εστίασε ο Λιούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Πέμπτη νίκη στην Ουγγαρία και στη σεζόν. Τρίτο σερί βάθρο για τον Ρικιάρντο και το... 7άρι του Αλόνσο.

Αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά προέκυψαν, με το πέρας του Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ειδικά για τον Λιούις Χάμιλτον, που έφτασε τις 5 νίκες στο Ουγγαρόρινγκ, όπου είναι το... αφεντικό, και στη σεζόν και έγινε ο τέταρτος πιλότος στην ιστορία που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό σε δύο διαφορετικές πίστες.

Από εκεί και πέρα, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ανέβηκε για τρίτη σερί χρονιά στο βάθρο εκεί, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο έπιασε... 7άρι, καθώς ήταν στην έβδομη θέση σε κάθε περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Ουγγαρίας

Πέμπτη νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον στην Ουγγαρία, πέμπτη στη σεζόν, ενώ ο Βρετανός έγινε ο τέταρτος πιλότος στην ιστορία με πέντε νίκες σε δύο διαφορετικές πίστες. Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής το έχει πράξει και στον Καναδά, τη στιγμή που οι άλλοι τρεις είναι οι Μίκαελ Σουμάχερ, Αλέν Προστ, Άιρτον Σένα.

Αυτή ήταν η 48η νίκη στην καριέρα του Χάμιλτον και απέχει τρεις από το να πιάσει τον Αλέν Προστ στη δεύτερη θέση των νικητών όλων των εποχών.

Θα καταφέρει να... σπάσει την κατάρα της Ουγγαρίας ο Χάμιλτον; Τελευταία φορά που ο νικητής του Ουγγαρόρινγκ κατέκτησε τον τίτλο ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ το 2004.

Σε 22η διαφορετική πίστα ανέβηκε στο πόντιουμ ο Νίκο Ρόσμπεργκ, με τη δεύτερη θέση στην Ουγγαρία, που ήταν το πρώτο του στη συγκεκριμένη πίστα.

Του... πάει το Ουγγαρόρινγκ του Ντάνιελ Ρικιάρντο. Τρίτη σερί χρονιά στο βάθρο ο Αυστραλός, τη στιγμή που έχει 12 σε όλη την καριέρα του.

Για τρίτο σερί αγώνα και πέμπτο στη σεζόν η Red Bull πήρε περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari (25 εναντίον 20), γι' αυτό και οι «κόκκινοι ταύροι» πλησίασαν τη Scuderia στη βαθμολογία στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Συνάμα, η ομάδα του Μαρανέλο απουσίασε από το πόντιουμ για δεύτερο σερί αγώνα και τρίτο στη φετινή χρονιά, αν και ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν εκπληκτικός, έδωσε τη μεγαλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα μάχη του αγώνα και έκανε τον ταχύτερο γύρο για 43η φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το περσινό Γκραν Πρι του Καναδά. Ο Iceman βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους ταχύτερους γύρους όλων των εποχών όντας 34 πίσω από τον πρωτοπόρο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ ψηφίστηκε και «Οδηγός της Ημέρας».

Τρίτος τερματισμός για τον Αλόνσο εντός των βαθμών, με τον Ισπανό να πιάνει... 7άρι, καθώς ήταν στην έβδομη θέση σε όλες τις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών, στις κατατακτήριες και στον αγώνα.

Για τρίτό σερί αγώνα ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ τερμάτισε στην όγδοη θέση, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ πήρε τον πρώτο βαθμό της Force India στην Ουγγαρία μετά το 2011.

Αυτή του Τζένσον Μπάτον ήταν η μοναδική εγκατάλειψη στον αγώνα της Ουγγαρίας. Αν τερμάτιζε και ο Βρετανός, θα είχαμε για πρώτη φορά στην ιστορία... απαρτία στο πέσιμο της καρό σημαίας για δεύτερη φορά μέσα σε μία σεζόν, καθώς είχε τερματίσει άπαντες στην Κίνα. Τότε ήταν 22, τώρα 21.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!