«Έξυπνη» συνδεσιμότητα για οχήματα BMW

Γιώργος Βαρίνος
«Έξυπνη» συνδεσιμότητα για οχήματα BMW
Η BMW εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του BMW ConnectedDrive και προσφέρει το eCall τώρα και για μοτοσυκλέτες.

Η BMW εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσίες αυτές βασίζονται στην ευφυή συνδεσιμότητα και στοχεύουν στη βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης και την αύξηση της ασφάλειας, ενώ υποστηρίζονται σε ένα ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω ενσωματωμένης κάρτας SIM. Σε συνεργασία με τη Deutsche Telekom, η BMW έχει λανσάρει λύσεις με το πρότυπο υψηλής ταχύτητας LTE, ένα Wi-Fi hotspot και τη νέα eSIM.

Το eCall τώρα και για μοτοσικλέτες.

Η BMW Motorrad σκοπεύει να προσφέρει στις μοτοσικλέτες της με μία μονάδα κινητού τηλεφώνου LTE που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για αύξηση της ασφάλειας του ταξιδιού. Μελλοντικά, θα διατίθενται και συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης scooter ή μοτοσικλέτας με το λογότυπο BMW Motorrad ConnectedRide, για απεικόνιση δεδομένων με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Οι απαραίτητες τεχνολογίες συνδεσιμότητας εξελίσσονται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom. Στο μέλλον, ενδεχομένως τα συστήματα πλοήγησης θα προβάλλουν πληροφορίες ασφάλειας, όπως έγκαιρες προειδοποιήσεις που υποδηλώνουν το τέλος μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μία στροφή.

Η BMW Motorrad θα προσφέρει το σύστημα eCall (Intelligent Emergency Call) για πρώτη φορά από το 2017. Όπως στα επιβατικά αυτοκίνητα BMW, σημαντικά στοιχεία για τις υπηρεσίες διάσωσης μπορούν να αποστέλλονται στο BMW Call Centre ώστε να ενεργοποιείται η απαραίτητη αποστολή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, μία φωνητική σύνδεση με τον οδηγό επιτρέπει την μεταφορά περαιτέρω σημαντικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!