Porsche: «Νωρίς για μια ηλεκτρική 911»

Πέτρος Πιτσίνης
Porsche: «Νωρίς για μια ηλεκτρική 911»
H Γερμανική φίρμα αναφέρει πως δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα για να δούμε μια έκδοση παραγωγής της 911 με μπαταρίες, ούτε καν σε υβριδική μορφή.

Η Porsche είχε δηλώσει ανοιχτή στην κατασκευή μιας ηλεκτρικής 911, ωστόσο τα σχέδιά της δεν θα υλοποιηθούν άμεσα, αφού δεν βλέπουν αρκετό αγοραστικό κοινό για ένα τέτοιο μοντέλο, ακόμη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης των 911 και 718 (Cayman, Boxster), μια υβριδική 911 θα είχε πολλά μειονεκτήματα.

«Κατά την άποψή μας, δεν θα είχε νόημα να προσφέρουμε μια Hybrid ή ηλεκτρική 911, καθώς υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα για ένα τέτοιο πρότζεκτ, στη στενή σιλουέτα του μοντέλου. Φυσικά και θα μπορούσαμε να το κάνουμε, ωστόσο θα βαρύνει υπερβολικά και δεν θα το προσφέρουμε» ήταν τα λόγια του. Έτσι κι αλλιώς, είχε επιβεβαιωθεί από καιρό πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα έρθει στη μορφή ενός σεντάν, που θα επηρεαστεί από το πρωτότυπο Mission-E.

Αυτό θα έρθει μετά το 2020 οπότε μέχρι τότε, δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάποιο αυτοκίνητο από το Τσουφενχάουζεν που θα αντλεί ενέργεια για την κίνησή του αποκλειστικά από μπαταρίες. Ο υπεύθυνος εξέλιξης της 911, πρόσθεσε αργότερα: «Υποθέτω πως αυτό δεν θα γίνει σήμερα. Νομίζω πως θα αλλάξει με τον καιρό, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτή τη στιγμή λέω όχι, όμως θα πρέπει να ακολουθήσω όλες αυτές τις παγκόσμιες αλλαγές με το πέρασμα του χρόνου, αυτή είναι η δουλειά μου». Οπότε, η απόσταση που μας χωρίζει από την ηλεκτρική 911 είναι περίπου μια δεκαετία, όπως κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!