Στην τελική ευθεία η Toyota ενόψει WRC

Νίκος Τσιώκος
Στην τελική ευθεία η Toyota ενόψει WRC
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Toyota ενόψει της επιστροφής της στο WRC, με το Yaris WRC να έχει καλύψει πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε δοκιμές. Μάκινεν: «Μας βοήθησε η προσθήκη δεύτερου αυτοκινήτου».

Για την επιστροφή της στο WRC από το 2017 προετοιμάζεται η Toyota, που εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει τις δοκιμές. Για την ακρίβεια, η αρχή έγινε τον περασμένο Μάιο και έκτοτε οι Ιάπωνες έχουν συμπληρώσει πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε δοκιμές με το Yaris αγωνιστικών προδιαγραφών, σύμφωνα με τους κανονισμούς της επόμενης χρονιάς.

Έτσι, βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, με τον Τόμι Μάκινεν να δηλώνει ικανοποιημένος από την έως τώρα δουλειά και να τονίζει ότι έχει βοηθήσει στην εξέλιξη η χρήση δεύτερου αυτοκινήτου. «Έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε εντός χρόνου. Έχουμε ολοκληρώσεις πολλές δοκιμές από τον Μάιο και έχουμε εμμονή στο πρόγραμμά μας.

Η προσθήκη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας έχει βοηθήσει να ανεβάσουμε τον ρυθμό», ανέφερε ο επικεφαλής της Toyota. «Έχουμε ξεκινήσει δοκιμές στην άσφαλτο, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε ότι τα επίπεδα απόδοσης του αυτοκινήτου είναι πολύ υψηλά. Έχουμε δουλέψει χωρίς μεγάλα προβλήματα μέχρι τώρα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», είπε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής μηχανικός της ομάδας, Τομ Φάουλερ, ο οποίος ηγείται των δοκιμών.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο τιμόνι μαζί εκτός από τον Μάκινεν έχουν μπει και οι Γιούχο Χάνινεν, Γιάρκο Νικάρα, ενώ σύντομα θα πράξει το ίδιο και ο Μίκο Χίρβονεν σ' ένα άκρως φινλανδικό... μοντέλο. Αυτός που έκανε δηλώσεις ήταν ο Χάνινεν, ο οποίος στάθηκε στην αξιοπιστία του Yaris.

«Δεν έχουμε σπαταλήσει καθόλου χρόνο στο να κάνουμε χιλιόμετρα επειδή το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο από την απόψη ότι δεν έχουμε μεγάλα τεχνικά προβλήματα. Στις πρώτες δοκιμές εκτός Φινλανδίας έχουμε αντιμετωπίσει μία ποικιλία συνθηκών, όμως η απόδοση του Toyota Yaris WRC είναι πολύ συνεπής», ήταν τα λόγια του πρώην οδηγού της Hyundai.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!