Συζητήσεις με Ford, BMW η JLR για εργοστάσιο μπαταριών

Νίκος Τσιώκος
Συζητήσεις με Ford, BMW η JLR για εργοστάσιο μπαταριών
Σε συζητήσεις με τις Ford, BMW φέρεται να βρίσκεται η Jaguar Land Rover για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις οποίες θα προμηθεύουνται εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα.

Ένα βήμα παραπέρα, όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φαίνεται πως θέλει να κάνει η Jaguar Land Rover. Χωρίς να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται κάτι η JLR φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Ford Motor και BMW για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, η Sunday Times αναφέρει πως σκοπός να είναι προμηθεύονται εκατοντάδες χιλιάδε οχήματα, ενώ τονίζεται ότι από κοινού με τους βασικούς αντιπάλους της προσπαθεί να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες απαιτήσεις με τις εκπομπές των ρύπων για να πετύχει το σχέδιό της για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Επίσης, φημολογείται ότι μπορεί να παρουσιάσει κι ένα ηλεκτρικό crossover της Jaguar την επόμενη χρονιά, ενώ από την Jaguar Land Rover δεν έγινε κάποιο σχόλιο πάνω στην εν λόγω φημολογία. «Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με άλλες εταιρείες σε ποικιλία θεμάτων.

Συνεχίζουμε αυτές τις συζητήσεις ιδιαιτέρως για ανταγωνιστικούς λόγους», ανέφερε εκπρόσωπος από τη Ford. Τέλος, η BMW αρνήθηκε ότι συζητάει με οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία για την παραγωγή μπαταριών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!