Τρία ηλεκτρικά Audi μέχρι το 2020

Πέτρος Πιτσίνης
Τρία ηλεκτρικά Audi μέχρι το 2020
Η Γερμανική φίρμα θέλει να κάνει την γκάμα της «καθαρότερη» και θα προσθέσει σε αυτή οχήματα μηδενικών ρύπων, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας!

Το κύριο πλάνο ανάπτυξης της Audi βασίζεται στην εξέλιξη ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων και παρουσιάστηκε στους διευθυντές πριν μια περίπου βδομάδα.

Σύμφωνα με το Automotive News, ένα νέο τμήμα της φίρμας θα ασχολείται αποκλειστικά με τα αυτόνομα μοντέλα και θα ονομάζεται SDS Company, ενώ μπορεί να συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που θα είναι σε θέση να κινούνται χωρίς τη συνδρομή του οδηγού θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 25 με 30% των πωλήσεων μέχρι το 2025 σύμφωνα με τον Ρούπερτ Στάντλερ, τον CEO της Audi, και για να διεκδικήσει η φίρμα το απαραίτητο μερίδιο, θα εξελίξει τα ανάλογα αυτοκίνητα.

Όμως, αυτό προϋποθέτει ότι κάποιες εκδόσεις ή και μοντέλα του Volkswagen Group θα καταργηθούν, όπως για παράδειγμα το A3 Cabrio ή το τρίθυρο A3 (θα παραμείνει μόνο το πεντάθυρο Sportback). Έτσι, θα εξοικονομηθούν χρήματα και σύμφωνα με την ίδια την Audi δεν θα χάσουν σχεδόν κανέναν πελάτη, αφού όσοι επιθυμούν, θα στραφούν στα πρακτικότερα αμαξώματα με πέντε πόρτες.

*Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Audi e-tron Quattro Concept.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!