Αυτός ο «άνθρωπος» επιζεί από κάθε τροχαίο (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτός ο «άνθρωπος» επιζεί από κάθε τροχαίο (video)
Ο Γκράχαμ μπορεί να μην είναι ακριβώς... όμορφος, όμως είναι σε θέση να φύγει περπατώντας ύστερα από κάθε λογής ατύχημα στην άσφαλτο!

Το ανθρώπινο σώμα είναι αρκετά ευάλωτο στα ατυχήματα, ειδικά στα σφοδρά τροχαία. Κόκαλα, αρθρώσεις και ζωτικά όργανα μπορούν εύκολα να προσβληθούν, όχι όμως και στην περίπτωση του Γκράχαμ.

Αυστραλιανοί φορείς και ειδικοί ασφαλείας των δρόμων συνεργάστηκαν για να φτιάξουν τον τέλειο οργανισμό που θα αντέξει κάθε δύναμη, δείχνοντας πως θα ήταν οι άνθρωποι αν ήταν «αλεξίσφαιροι» στα τροχαία. Ένα κράνος που μοιάζει με κρανίο, σε συνδυασμό με περισσότερο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και επιπλέον συνδέσμους συγκράτησης του εγκεφάλου, είναι το πρώτο βήμα. Πόδια και λεκάνη έχουν ενισχυθεί κατάλληλα ώστε να αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι στους ανθρώπους, κάτι που συνέβη και στην περιοχή των δαχτύλων.

Στη συνέχεια, το πρόσωπό του έχει πιο πολλούς ιστούς και παχύτερα οστά για να απορροφηθούν και οι μεγαλύτερες δυνάμεις, ενώ δεν έχει λαιμό, οπότε δεν υπάρχει κάτι για να σπάσει σε αυτή την περιοχή! Σε αντικατάσταση του τελευταίου, ο Γκράχαμ έχει μεγαλύτερο και παχύτερο θώρακα με ενσωματωμένους «αερόσακους» στο στήθος, που φτάνουν μέχρι και το πηγούνι του. Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο ανθρωποειδές κατασκευάστηκε ύστερα από προτροπή του TAC (Transport Accident Commission) με απώτερο σκοπό να αντιληφθούμε πόσο ευάλωτοι είμαστε στα τροχαία ατυχήματα.

Ο Δρ. Λόγκαν, μηχανικός οδικής ασφάλειας, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα από εμάς. Το σώμα μας απλώς δεν είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να διαχειρίζεται τις απίστευτες δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια περίπτωση σύγκρουσης». Τέλος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization, WHO), σημειώθηκαν 1,2 εκατομμύρια νεκροί από τροχαία σε όλο τον κόσμο, το 2013. Οπότε, ο Γκράχαμ μπορεί να χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να βρει το έτερόν του ήμισυ, όμως έχει πολύ χρόνο μπροστά του καθώς ο,τι κι αν του συμβεί, θα ζήσει!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!