Hypercar 1.300 ίππων από τη Mercedes-AMG;

Πέτρος Πιτσίνης
Hypercar 1.300 ίππων από τη Mercedes-AMG;
Με άμεσο ανταγωνιστή την Aston Martin Red Bull 001, το... τέρας της Mercedes-AMG αναμένεται να είναι ο,τι πιο εξελιγμένο έχει παρουσιάσει η μάρκα!

Πλέον, οι 1.000 ή και παραπάνω ίπποι δεν είναι άπιαστο όνειρο για τους κατασκευαστές, με τη Mercedes-AMG να ετοιμάζει το δικό της «αριστούργημα» της μηχανολογίας, αν το δημοσίευμα του GTspirit αποδειχθεί αληθινό.

Σύμφωνα με το τελευταίο, το αγωνιστικό τμήμα της Mercedes ετοιμάζει ένα Hypercar κορυφαίων προδιαγραφών με πιθανό όνομα το R50 και θα είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από την «Αγία Τριάδα», δηλαδή τη Ferrari LaFerrari, την Porsche 918 Spyder και τη McLaren P1.

Πιθανότατα, θα υιοθετεί και αυτό ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με συνολική ισχύ 1.300 ίππους, ενώ το βάρος θα πρέπει να συγκρατηθεί κάτω από τα 1.300 κιλά για να επιτευχθεί η τέλεια αναλογία κιλών ανά ίππο (1 προς 1) που επιθυμούν οι μηχανικοί.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρησιμοποιηθούν «εξωτικά» υλικά για την κατασκευή του σασί, όπως για παράδειγμα τα ανθρακονήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Mercedes-AMG έχει την τεχνογνωσία ώστε να προχωρήσει σε ένα τόσο δύσκολο πρότζεκτ, καθώς είναι η πρωταγωνίστρια ομάδα στους αγώνες της Formula 1! Αν τελικά τα σενάρια αποδειχθούν αληθινά, αναμένεται να κοστίζει από 2 έως 3 εκατομμύρια Ευρώ!

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το πρωτότυπο SL GTR by Mark Holster.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!