Το αυτόνομο Volvo έρχεται το 2021

Πέτρος Πιτσίνης
Το αυτόνομο Volvo έρχεται το 2021
H Σουηδική φίρμα δείχνει... αποφασισμένη και θέλει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινηθεί μόνο του, μέσα σε πέντε μόλις χρόνια από σήμερα!

Η Volvo έχει αρχίσει να ετοιμάζει το αυτόνομο μοντέλο της και σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα το δούμε μέχρι και το 2021. Η φίρμα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και περιμένει προτάσεις από ενδιαφερόμενους, καθώς ο CEO των Σουηδών, Χάκαν Σάμουελσον, είπε: «Το όραμά μας είναι να έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και το 2021. Αυτή η τεχνολογία όμως, είναι κάτι που δεν μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά από μια αυτοκινητοβιομηχανία».

Πάντως, αναμένεται πως το αυτόνομο μοντέλο της Volvo θα είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο, συμπέρασμα που προκύπτει από διάφορες δηλώσεις της μάρκας. Για παράδειγμα, πριν από κάποιους μήνες οι ίδιοι είχαν πει ότι μέχρι το 2020, κανένας δεν θα σκοτώνεται ή θα τραυματίζεται σοβαρά μέσα σε ένα Volvo.

Λέγεται επίσης ότι το αυτοκίνητο που θα είναι σε θέση να κινείται μόνο του, θα έχει διάφορα εφεδρικά συστήματα ασφαλείας που θα εκμηδενίζουν σχεδόν την πιθανότητα του λάθους. Η φίρμα μάλιστα υποστηρίζει πως θα αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για οτιδήποτε συμβεί ενώ τα συστήματα αυτά είναι ενεργοποιημένα, αν βέβαια είχαν τηρηθεί οι οδηγίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!