Μεσαίο δάχτυλο από τον Χάμιλτον στον Γκουτιέρεζ

Μεσαίο δάχτυλο από τον Χάμιλτον στον Γκουτιέρεζ

Μεσαίο δάχτυλο από τον Χάμιλτον στον Γκουτιέρεζ

Ο Μεξικάνος εξοργίστηκε με τη χειρονομία του Χάμιλτον, ισχυρίζεται ότι λειτούργησε σωστά στις μπλε σημαίες και πιστεύει ότι τιμωρήθηκε εξαιτίας της αντίδρασης του Βρετανού.

Έναν φίλο λιγότερο έχει στα πάντοκ των οδηγών ο Λιούις Χάμιλτον μετά το Γκραν Πρι Ουγγαρίας. Πρόκειται για τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, που φέρεται εξοργισμένος με τη συμπεριφορά του Βρετανού, όταν προσπαθούσε να προσπεράσει τον Μεξικανό. Ο σταρ της Mercedes έδειξε στον οδηγό της Haas το μεσαίο του δάχτυλο, θεωρώντας ότι τον εμπόδιζε να προσπεράσει και προκάλεσε έτσι την οργή του Γκουτιέρεζ.

«Αυτό δεν δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό από πλευράς του. Είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όμως δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοια πράγματα, αλλά να συμπεριφέρεται με σεβασμό στους ανταγωνιστές του», δήλωσε ο Μεξικανός οδηγός. Ο Χάμιλτον υποστηρίζει ωστόσο, ότι ο Γκουτιέρεζ τον καθυστέρησε πολύ, καθώς δεν αντέδρασε σύμφωνα με τους κανονισμούς στις μπλε σημαίες. «Διάνυσε τη μισή πίστα χωρίς να βγαίνει από τον δρόμο μου και αγνόησε τις μπλε σημαίες», υποστήριξε ο οδηγός της Mercedes. Όντως, σε εκείνο το σημείο μειώθηκε η διαφορά μεταξύ του προπορευόμενου Χάμιλτον από τον δεύτερο Ρόσμπεργκ από τα 1,7 στα 0,6 δευτερόλεπτα, όμως ο Γκουτιέρεζ επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει συχνά σε Γκραν Πρι της Formula 1.

O Mεξικανός υποστηρίζει, ότι δεν αγνόησε τις σημαίες και παραπέμπει στις μεγάλες διαφορές ταχύτητας μεταξύ του μονοθεσίου του και των δύο Mercedes. «Ξαφνικά βρέθηκαν πίσω μου δύο αεριωθούμενα, που με πλησίαζαν πολύ γρήγορα. Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα μου και προσπάθησα να βρω το ασφαλέστερο σημείο, για να με προσπεράσουν. Ίσως να παλεύω και εγώ μια ημέρα για τον τίτλο και να πρέπει να το σεβαστεί αυτό κι εκείνος», συμπλήρωσε ο Γκουτιέρεζ.

Η συμπεριφορά του Χάμιλτον σχολιάστηκε και από τον διευθυντή της ομάδας της Haas, Γκούντερ Στάινερ, που αναρωτήθηκε, «δεν έχω ιδέα, γιατί ήταν τόσο εκνευρισμένος. Κάθε οδηγός αγώνων είναι ίδιος: Θέλουν να προσπεράσουν. Όμως ο Εστεμπάν δεν μπορεί να εξαϋλωθεί στον αέρα». Μάλιστα ο Στάινερ πιστεύει, ότι η χειρονομία με το τεντωμένο μεσαίο δάχτυλο του Χάμιλτον ευθύνεται για την ποινή των πέντε δευτερολέπτων στον Γκουτιέρεζ. «Πιστεύω, ότι πήρε την ποινή των πέντε δευτερολέπτων εξαιτίας της χειρονομίας και όχι επειδή παρεμπόδισε τον Χάμιλτον» υποστήριξε ο Στάινερ.

Best of internet