Φαντόρν αντί Χαριάντο στη Manor;

Νίκος Τσιώκος
Φαντόρν αντί Χαριάντο στη Manor;
Φήμες θέλουν τον Στόφελ Φαντόρν να αντικαθιστά τον Ρίο Χαριάντο στη Manor για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Σε αναζήτηση πιλότου μεσούσης της σεζόν βρίσκεται η Manor, καθώς έχει τεθεί θέμα με τον Ρίο Χαριάντο. Η αρχική συμφωνία του Ινδονήσιου πιλότου ήταν για τους πρώτους δέκα αγώνες, με τους χορηγούς του να μην εγγυώνται ότι θα συνεχίσει και με το πέρας αυτών.

Βέβαια, με δεδομένο ότι υπήρχε η πίεση του χρόνου, συμμετείχε και στον 11ο της Ουγγαρίας, όπως θα πράξει και στον 12ο της χρονιάς, που θα γίνει στο Χοκενχάιμ της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα. Θα ακολουθήσει το διάλειμμα του καλοκαιριού (επιστροφή στη δράση το τριήμερο 26-28 Αυγούστου) και η Manor θα έχει περίπου ένα μήνα να βρει τη λύση για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Πρώτη προτεραιότητα είναι να μείνει ο Χαριάντο, όμως αν αυτό δε γίνει υπάρχουν επιλογές. Ο Αλεξάντερ Ρόσι είναι ο αναπληρωματικός πιλότος της ομάδας του Μπάνμπερι και μένει ελεύθερος όταν θα τελειώσει η φετινή σεζόν των IndyCar στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ στη... γωνία περιμένει και ο Γουίλ Στίβενς, που φέτος συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και ήρθε δεύτερος στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com, υπάρχει και μία τρίτη επιλογή, αυτή του Στόφελ Φαντόρν. Ο Βέλγος αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ιαπωνική Super Formula και στη McLaren βλέπουν μία ευκαιρία να κάνει το... αγροτικό του ενόψει του 2017, καθώς είναι ο βασικός υποψήφιος αντικαταστάτης του Τζένσον Μπάτον στην ομάδα του Γουόκινγκ, σε περίπτωση που ο Βρετανός δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Έτσι, αν δεν υπάρξει συνέχεια για τον Χαριάντο και έχουμε... deal μεταξύ των τριών πλευρών (εμπλέκεται και η McLaren), τότε ο Φαντόρν θα μπει στο ένα από τα δύο μονοθέσια της Manor από το Γκραν Πρι του Βελγίου στο Σπα (26-28/8).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!