Νίκη και κορυφή ο Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Νίκη και κορυφή ο Χάμιλτον
Ο αγώνας στην Ουγγαρία ήταν στεγνός και δεν είχε σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στη σεζόν.

Όσο επεισοδιακές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές, αλλό τόσο ήταν σχεδόν αδιάφορος ο αγώνας της Ουγγαρίας. Αυτός δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις, με τον Λιούις Χάμιλτον να ελέγχει τον ρυθμό και τη μοναδική μεγάλη μάχη που είδαμε να είναι αυτή μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ραϊκόνεν για την πέμπτη θέση.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, κρατούσε πίσω του τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ακόμα κι όταν αυτός πλησίαζε, και έφτασε στην τρίτη σερί νίκη του, η οποία τον έφερε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όσο για τον Ρόσμπεργκ, έμεινε δεύτερος χάνοντας το προβάδισμα που είχε μέχρι τώρα στη σεζόν, κάτι που οφείλεται κυρίως στην κακή εκκίνησή του, όταν έχασε δύο θέσεις από Χάμιλτον και Ντάνιελ Ρικιάρντο για να βρεθεί τελικά πίσω από τον ομόσταυλό του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αυστραλό, έμεινε πίσω στα πρώτα πιτ στοπ, αλλά ανέκτησε την τρίτη θέση για να ανέβει και αυτός στο βάθρο, αφού δεν πτοήθηκε από την απειλή του Σεμπάστιαν Φέτελ στο φινάλε. Ο Γερμανός δεν ήταν σε θέση να καταφέρει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση, ενώ όπως προαναφέραμε η μεγαλύτερη και πιο αξιόλογη μάχη του αγώνα ήταν μεταξύ Φερστάπεν, Ραϊκόνεν.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς πιλότους και το έδειξαν στην πίστα, αν και ο Ολλανδός έκανε ένα λάθος. Ο Iceman πίεζε συνεχώς, ο πιλότος της Red Bull... έπαιζε εξαιρετική άμυνα, όμως άλλαξε δύο φορές γραμμή, όταν επιχείρησε να τον περάσει αυτός της Ferrari.

Αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να έχουν επαφή και να σπάσει ένα κομμάτι στην μπροστινή αεροτομή του Φινλανδού, όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει παρά την ταλάντωσή της μέχρι τέλους δίχως να πετύχει τον στόχο του, ώστε να μείνει έκτος πίσω από τον Φερστάπεν. Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Βαλτέρι Μπότας και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι είχαμε μόνο μία εγκατάλειψη, αυτή του Τζένσον Μπάτον λόγω προβλήματος στα φρένα, και λίγο έλλειψε να έχουμε... απαρτία στον τερματισμό, κάτι που θα γινόταν για δεύτερη φορά φέτος, αφού το ίδιο είχε γίνει και στην Κίνα.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον πέρασε μπροστά με 192 βαθμούς έναντι 186 του Ρόσμπεργκ, ενώ... φούντωσε η μάχη για την τρίτη θέση, με τους Ρικιάρντο, Ραϊκόνεν, Φέτελ, Φερστάπεν να ακολουθούν με 115, 114, 110 και 100, αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 378, με την τρίτη Red Bull να πλησιάζει στον πόντο τη δεύτερη Ferrari (224 έναντι 223).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +1.977

Ρικιάρντο Red Bull +27.539

Φέτελ Ferrari +28.213

Φερστάπεν Red Bull +48.659

Ραϊκόνεν Ferrari +49.044

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Σάινθ Τζούνιορ Toro Rosso +1 γύρο

Μπότας Williams +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Πέρεζ Force India +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Haas +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Μάγκνουσεν Renault +1 γύρο

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Νασρ Sauber +1 γύρο

Μάσα Williams +2 γύροι

Βερλάιν Manor +2 γύροι

Έρικσον Sauber +2 γύροι

Χαριάντο Manor +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μπάτον McLaren 60ό γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 192

Ρόσμπεργκ 186

Ρικιάρντο 115

Ραϊκόνεν 114

Φέτελ 110

Φερστάπεν 100

Μπότας 56

Πέρεζ 47

Μάσα 38

Σάινθ Τζούνιορ 30

Γκροζάν 28

Χούλκενμπεργκ 27

Αλόνσο 24

Κβιάτ 23

Μπάτον 13

Μάγκνουσεν 6

Βερλάιν 1

Φαντόρν 1

Γκουτιέρεζ 0

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Νασρ 0

Χαριάντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 378

Ferrari 224

Red Bull 223

Williams 94

Force India 74

Toro Rosso 45

McLaren 38

Haas 28

Renault 6

Manor 1

Sauber 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!