Άλλαξε γνώμη για το Halo ο Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Άλλαξε γνώμη για το Halo ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον άλλαξε γνώμη για το σύστημα Halo, τόνισε ότι θα υπάρχει 17% μεγαλύτερη πιθανότητα για να σωθεί μία ζωή σε σοβαρά ατυχήματα και είναι έτοιμος να αποδεχτεί την εισαγωγή του.

Αρκετές αντιδράσεις έχει φέρει η απόφαση για την εισαγωγή του συστήματος Halo από το 2017. Αρκετοί πιλότοι ήταν και είναι αντίθετοι σε αυτό και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Λιούις Χάμιλτον. Όμως, ο Βρετανός άλλαξε γνώμη, αφού άκουσε τα επιχειρήματα της FIA, τόνισε ότι θα υπάρχει 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να σωθεί μία ζωή και είναι έτοιμος να αποδεχτεί την εισαγωγή του από την επόμενη χρονιά.

«Έδωσα πολύ μεγάλη προσοχή στην ενημέρωση που μας έδωσαν πάνω σ' αυτό (Halo). Πήρα το θέμα της ασφάλειας πολύ σοβαρά και το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πιθανότητες να σωθεί η ζωή ενός οδηγού στα ατυχήματα, που έχουν γίνει στο παρελθόν, είναι 17% μεγαλύτερες. Ωστόσο, και πάλι πρέπει να συνεχίσουμε τη βελτίωση και σε κάποιο στάδιο θα πρέπει να κλείσουμε τον θόλο τελείως επειδή τότε θα είναι 100%.

Υπάρχουν παραδείγματα, όπως το ατύχημα του Φελίπε (Μάσα) εδώ στην Ουγγαρία το 2009, όπου θα απέφευγε τον τραυματισμό. Πιστεύω ότι στον θάνατο του Τζάστιν (Γουίλσον στα IndyCar) έλεγαν ότι δε θα τον έσωζε, όμως ένα κλειστό κόκπιτ ίσως θα το έκανε. Δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Είναι κάτι που αφορά την ασφάλεια και πρέπει να το δεχτούμε.

Φάνηκε φριχτό (στις δοκιμές της Ferrari), αλλά δεν μπορείς να το αγνοήσεις, αν κάποιος από εμάς θα έχει 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να επιβιώσει από ένα σοβαρό ατύχημα. Πρέπει να συνεχίσουμε μπροστά, δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δε φαίνεται να ανήκει σ' ένα μονοθέσιο της Formula1», δήλωσε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής από το Ουγγαρόρινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!