Θέλει ανάμεικτες συνθήκες ο Αλόνσο

Νίκος Τσιώκος
Θέλει ανάμεικτες συνθήκες ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στις ανάμεικτες συνθήκες των κατατακτηρίων δοκιμών και θέλει τις ίδιες στον αγώνα της Ουγγαρίας.

Αρκετά ανταγωνιστικός ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας. Ο Ισπανός, μάλιστα, έφτασε σε σημείο να... χτυπάει ακόμα και πρώτη θέση, ενώ στο Q3 έμεινε έβδομος, απ' όπου θα εκκινήσει. Έτσι, στον αγώνα θέλει να έχουμε και πάλι ανάμεικτες συνθήκες, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1, ενώ δήλωσε έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Αναλυτικά ένα απόσπασμα της συνέντευξής του

Φερνάντο είναι η πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, που φεύγεις με μεγάλο χαμόγελο από τις κατατακτήριες...

Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος! Αμφότερες οι McLaren στο Q3, αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2014! Οπότε ναι, ήταν σίγουρα ένα τεράστιο βήμα μπροστά αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι η πίστα ταιριάζει λίγο καλύτερα στο μονοθέσιό μας και γι' αυτό είμαστε ανταγωνιστικοί. Το απόγευμα (του Σαββάτου) απολάμβανα τις δύσκολες συνθήκες πάρα πολύ. Επιτέλους συνέβη κάτι διαφορετικό στις κατατακτήριες! Στο Q2 ήμασταν πολύ, πολύ γρήγοροι, σε κάποιο σημείο κάναμε ακόμα και τον πρώτο χρόνο. Αυτό το τριήμερο δείχνει αρκετά και καλό και τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά αύριο (σήμερα).

Μπορείς να μας μιλήσεις για το Q3 και το τετακέ σου;

Φρέναρα πολύ αργά στην έκτη στροφή και έκοψα το σικέιν για να χάσω χρόνο εκεί. Ήθελα να ανακτήσω λίγο χρόνο και προφανώς πήγαινα με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην όγδοη και στην ένατη στροφή για να έχω το τετακέ. Αυτό ήταν μία μικρή απογοήτευση επειδή πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε μερικά δέκατα. Οπότε το παραδέχομαι, ήταν δικό μου λάθος. Όμως, μπορώ να ζήσω με την έβδομη θέση. Όλα μέχρι τώρα δείχνουν καλά. Είμαι στην έβδομη θέση, γιατί να μην κάνω το βήμα παραπάνω στον αγώνα;

Πού πιστεύεις ότι θα ήσουν χωρίς το τετακέ;

Προφανώς, θα είχαμε πάρει τη θέση του Κάρλος Σάινθ (έκτη) και θα φτιάχναμε μία σειρά με τον Σεμπαστιαν (Φέτελ). Όμως, είναι μόνο μία θεωρία. Βγαίνοντας σε μία αρκετά υγρή πίστα με στεγνά ελαστικά παίρνεις πολλά ρίσκα, γι' αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Νομίζω δεν υπήρχε χρόνος για τους υπόλοιπους να πάρουν αυτών των ειδών τα ρίσκα, καθώς κοιτάζουν το πρωτάθλημα. Ήταν λίγο πιο εύκολο για μας να είμαστε γενναίοι!

Θα ήθελες βροχή στον αγώνα;

Οι ανάμεικτες συνθήκες σίγουρα θα μας βοηθούσαν. Μετά πρέπει να είμαστε σε καλή θέση για να τερματίσουμε στους βαθμούς. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν ένα καλό τριήμερο για μένα. Αν μπορέσουν και τερματίσουν αμφότερα τα μονοθέσια στους βαθμούς, ακόμα καλύτερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!