Λεκλέρκ: «Τίτλο στο GP3 και μετά Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Λεκλέρκ: «Τίτλο στο GP3 και μετά Formula1»
Ο Σαρλς Λεκλέρκ εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει τον τίτλο στο GP3 και μετά να αρπάξει την ευκαιρία, αν του δοθεί, και να βρεθεί απευθείας στη Formula1.

Το ενδεχόμενο να... μεταπηδήσει απευθείας από το GP3 στη Formula1 τσεκάρει ο Σαρλς Λεκλέρκ, όπως έπραξαν οι Βαλτέρι Μπότας, Ντανιίλ Κβιάτ. Ο Μονεγάσκος, που είναι υπό την προστασία της Ferrari, έχει 17 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια και χρειάζεται να φτάσει τους 40 για να μπορέσει να διεκδικήσει μία θέση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πώς μπορεί να τα καταφέρει; Αν κατακτήσει τον τίτλο στο GP3, που αξίζει 30 πόντους. Μάλιστα, δήλωσε έτοιμος για το μεγάλο αυτό άλμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Ναι, έτσι νομίζω. Θα δούμε με την ευκαιρία που θα πάρω στο τέλος της χρονιάς. Αν υπάρχει, θα την αρπάξω. Όσο περισσότερους γύρους κάνω, τόσο πιο αισιόδοξος νιώθω στο μονοθέσιο.

Ήταν ήδη καλύτερα στο Σίλβερστοουν, αισθάνθηκα πολύ σιγουριά. Σίγουρα πρέπει να κερδίσω το GP3 και μετά θα δούμε», απάντησε. Όσο για το αν αυτή η ευκαιρία, σε περίπτωση που υπάρξει, είναι με τη Haas, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα οδηγούς για το 2017, ήταν άκρως θετικός. «Φυσικά. Αλλά θα δούμε τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν δε γνωρίζω τίποτα παραπάνω», πρόσθεσε ο 18χρονος πιλότος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!