Φέτελ: «Δεν είναι καλά τα βρόχινα ελαστικά»

Νίκος Τσιώκος
Φέτελ: «Δεν είναι καλά τα βρόχινα ελαστικά»
Με τα ελαστικά της Pirelli τα έβαλε ο Σεμπάστιαν Φέτελ τονίζοντας ότι δεν είναι πολύ καλά τα βρόχινα, με αποτέλεσμα να έχουν... θέματα σε μεγάλη ποσότητα νερού στην πίστα. Ραϊκόνεν: «Ήταν κρίμα».

Ούτε με τα βρόχινα ελαστικά δεν μπορούσαν οι πιλότοι της Formula1 να τρέξουν στις κατατακτήριες δοκιμές της Ουγγαρίας, αφού η πίστα είχε πολύ νερό, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τα βάζει με την Pirelli. Ο Γερμανός θυμήθηκε τον αγώνα της Κίνας το 2009, όταν με... τρελή βροχή υπήρχε η δυνατότητα για να γίνει ο αγώνας.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι δεν είναι καλά τα βρόχινα της ιταλικής εταιρείας. «Το 2009 στην Κίνα έβρεχε τρελά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δεν αντιμετωπίζαμε πουθενά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες με τόσο πολλή βροχή. Νομίζω ότι είναι σωστό να πω πως τα βρόχινα που έχουμε τώρα δεν είναι καλά και ότι έχουν δεχτεί κριτική στο παρελθόν», ήταν τα λόγια του. Όσο για την πέμπτη θέση, στάθηκε στην κίτρινη σημαία στο φινάλε.

«Δυστυχώς είχαμε την κίτρινη σημαία στο μεσαίο κομμάτι και κόλλησα στην κίνηση. Αμφότερα τα μονοθέσια που αντιμετώπισα θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά. Έχασα πολύ χρόνο που δεν υπήρχε νόημα να πάω με φουλ ταχύτητα στην τελευταία στροφή», πρόσθεσε.

Ραϊκόνεν: «Ήταν κρίμα»

Από τη μεριά του, ο Κίμι Ραϊκόνεν τόνισε πως ήταν κρίμα που κατάφερε μόνο την 14η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Ουγγαρόρινγκ. «Ήταν κρίμα εκεί που καταλήξαμε επειδή το μονοθέσιο ήταν αρκετά καλό. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνεις εσύ στις τρεις πρώτες στροφές αύριο. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει διαφορετικά κάποια πράγματα. Σίγουρα θα μάθουμε από αυτό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!