Διατήρησε την pole position ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Διατήρησε την pole position ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ διατήρησε την pole position, καθώς τον δικαίωσε η τηλεμετρία. Διατήρησαν τις θέσεις τους όσοι δεν κάλυψαν το 107% και προκρίθηκαν στο Q2, κανονικά όσοι αποκλείστηκαν από το Q1.

Αρκετή δουλειά είχαν οι αγωνοδίκες της Ουγγαρίας, μετά τις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (23/7). Για αρχή είχαν την εξέταση του Νίκο Ρόσμπεργκ για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας στον γύρο που του έδωσε την pole position.

Ο Γερμανός και η Mercedes, όμως, δικαιώθηκαν από την τηλεμετρία, που έδειξε ότι στο κομμάτι που υπήρχε κίτρινη σημαία μείωσε σημαντικά ταχύτητα, ώστε να μην υποπέσει σε παράβαση. Γι' αυτό και δεν του επιβλήθηκε κάποια ποινή και διατήρησε την pole για να εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής (24/7).

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Μαξ Φερστάπεν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρεζ και Βαλτέρι Μπότας, οι οποίοι μεν προκρίθηκαν στο Q2, αλλά στο Q1 δεν κάλυψαν το 107% του πρώτου χρόνου.

Τέλος, εκτός του εν λόγω ορίου ήταν και οι Τζόλιον Πάλμερ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Φελίπε Μάσα, Πασκάλ Βερλάιν, Ρίο Χαριάντο, Μάρκους Έρικσον, που αποκλείστηκαν από το Q1, με τους αγωνοδίκες να τους επιτρέπουν να τρέξουν, ώστε είναι στο γκριντ αναλόγως με τη θέση που είχε ο καθένας στο FP3.

Το γκριντ της Ουγγαρίας

Ρόσμπεργκ

Χάμιλτον

Ρικιάρντο

Φερστάπεν

Φέτελ

Σάινθ Τζούνιορ

Αλόνσο

Μπάτον

Χούλκενμπεργκ

Μπότας

Γκροζάν

Κβιάτ

Πέρεζ

Ραϊκόνεν

Γκουτιέρεζ

Νασρ

Πάλμερ

Μάσα

Μάγκνουσεν

Έρικσον

Βερλάιν

Χαριάντο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!