Μας κουνάει το μαντήλι το Audi A3 Cabrio;

Πέτρος Πιτσίνης
Μας κουνάει το μαντήλι το Audi A3 Cabrio;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το μικρομεσαίο ανοιχτό μοντέλο της Audi είναι έτοιμο να αποχαιρετήσει την παραγωγή, λόγω των χαμηλών του πωλήσεων.

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων, ότι θα υπάρξουν «περικοπές» στα μοντέλα όλων των εταιρειών του. Το Audi A3 Cabrio θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα πρώτα που θα «συνταξιοδοτηθούν» αφού οι πωλήσεις του έχουν πέσει και αν καταργηθεί, η φίρμα θα μπορέσει να επενδύσει στην εξέλιξη εκδόσεων περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον.

Το 2015, το ανοιχτό A3 κατάφερε να πουλήσει περίπου 19.400 μονάδες, αριθμός που το καθιστά το λιγότερο επιτυχημένο της γκάμας. Σύμφωνα με το Left Lane News, σειρά αμέσως μετά έχουν τα τρίθυρα Audi A1 και A3, ώστε να παραμείνουν μόνον οι Sportback (πεντάθυρες) εκδοχές τους.

Πάντως, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στη Volkswagen με τα Polo και Golf, αφού αρκετοί κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στις κατηγορίες των σουπερμίνι και των μικρομεσαίων έχουν καταργήσει τις παραλλαγές με τρεις πόρτες και λανσάρουν αποκλειστικά αυτές με πέντε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ford, αλλά και η Peugeot.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!