«Χρυσάφι« για το πρώτο από τα... τελευταία Mitsubishi Evo

Πέτρος Πιτσίνης
«Χρυσάφι« για το πρώτο από τα... τελευταία Mitsubishi Evo
Η ανακοίνωση της Ιαπωνικής μάρκας που έλεγε πως το Lancer Evolution θα σταματήσει να παράγεται σίγουρα δεν άρεσε σε κανέναν, όμως έδωσε μεγάλη αξία στην ειδική έκδοση Final Edition.

Τα τελευταία Mitsubishi Evo που πέρασαν από τη γραμμή παραγωγής ήταν στην έκδοση Final Edition, με το πρώτο αντίτυπο αυτής να είναι τώρα προς πώληση. Αρχικά είχε δημοπρατηθεί στο eBay και η Mitsubishi του Μπρούκλιν το αγόρασε για 42.100€, με την ίδια να ζητά τώρα 80.100€ από τον υποψήφιο αγοραστή, δηλαδή σχεδόν τα διπλά!

Το σάιτ Jalopnik επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία και εκείνη είπε χαρακτηριστικά ότι το Evo δεν αγοράστηκε με απώτερο σκοπό να πωληθεί, ωστόσο όποιος θα ήθελε να το κάνει δικό του, αυτά τα λεφτά θα πρέπει να εκταμιεύσει! Θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει διανύσει συνολικά 63 χιλιόμετρα και εφοδιάζεται με μηχανικό σασμάν πέντε σχέσεων. Για την ιστορία, το Mitsubishi Lancer Evolution παράχθηκε σε 1.600 αντίτυπα και ήταν τα τελευταία που «φόρεσαν» το θρυλικό αυτό σήμα.

Όπως όλα τα υπόλοιπα Evo X (η δέκατη γενιά του μοντέλου) εφοδιάζεται με το γνωστό δίλιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο κινητήρα, με απόδοση 300 ίππων. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς και η διαφοροποίησή του ήταν στο στήσιμο, αφού τα ελατήρια προέρχονται από την Eibach και τα αμορτισέρ από τη Bilstein. Στο κομμάτι της εμφάνισης, «φοράει» διαφορετικές ζάντες από τη BBS ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και το ειδικό σηματάκι αρίθμησης. Απολαύστε τις φωτογραφίες του πρώτου αντιτύπου, από την τελευταία έκδοση του ιστορικού μοντέλου επιδόσεων!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!