«Εκτόξευση» για τις τιμές της Porsche 911R

Πέτρος Πιτσίνης
«Εκτόξευση» για τις τιμές της Porsche 911R
Η συλλεκτική έκδοση της 911 με το όνομα R, τον ατμοσφαιρικό κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο ήδη πωλείται σε τιμή επτά φορές μεγαλύτερη από την αρχική της, πέντε μήνες ύστερα από το λανσάρισμά της!

Η Porsche 911R παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο και μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες, οι τιμές των μεταχειρισμένων είναι επτά φορές μεγαλύτερες από την αρχική!

Στο Ηνωμένο Βασίλειο κόστιζε περίπου 163.580€ (136.901 λίρες) και σύμφωνα με το Autocar, ήδη έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εφοδιαζόταν με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα (χωρίς τούρμπο όπως οι λοιπές 911) και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, οπότε η έκδοση περιορισμένης παραγωγής εξαντλήθηκε πριν καλά καλά κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της.

Πάντως, η ανανεωμένη GT3 (991.2) θα επαναφέρει το μηχανικό σασμάν στην γκάμα, σύμφωνα με κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η μοναδικότητα της 911R ως η τελευταία Porsche με χειροκίνητο κιβώτιο και ατμοσφαιρικό μοτέρ, η GT3 αναμένεται να εφοδιαστεί με τούρμπο κινητήρα. Αν τελικά αυτό το σενάριο βγει αληθινό, θα το μάθουμε μόνο όταν παρουσιαστεί επίσημα η facelift εκδοχή της!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!