O θάνατος του Σαλόμ ευθύνεται σε λάθος του

Πέτρος Πιτσίνης
O θάνατος του Σαλόμ ευθύνεται σε λάθος του
Ύστερα από τις απαραίτητες έρευνες για το ατύχημα του αναβάτη του Moto2 στη Βαρκελώνη, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έκανε κάποιο λάθος χειρισμό.

Ο Λουις Σαλόμ, αναβάτης του Moto2 «έφυγε» ύστερα από ένα απρόσμενο ατύχημα στην πίστα της Βαρκελώνης, στις 3 Ιουνίου. Ο Ισπανός σημείωσε πτώση στη στροφή 12 κατά τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το λάθος ήταν δικό του και δεν ευθυνόταν η μοτοσυκλέτα ή η πίστα. Η έρευνα που διενεργήθηκε απέκλεισε κάθε άλλο ενδεχόμενο και την Παρασκευή 22 Ιουλίου, η FIM εξέδωσε την ανάλογη έκθεση, η οποία βασίστηκε στο πόρισμα του τεχνικού διευθυντή του MotoGP και του διευθυντή της τεχνολογίας.

Η μοτοσυκλέτα και η τηλεμετρία εξετάστηκαν από ειδικό, ο οποίος συμφώνησε ότι το λάθος ήταν του Σαλόμ. «Ο ειδικός εικάζει ότι ο αναβάτης μπορεί να κοίταξε προς τα πίσω και κατά την επιστροφή της ματιάς του προς τα εμπρός, δεν αντιλήφθηκε σωστά τη θέση του ή ήταν λίγο εκτός γραμμής. Αυτό ίσως οδήγησε σε πίεση του φρένου μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, το οποίο αναγράφεται και στην τηλεμετρία. Το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός γραμμής, σε συνδυασμό με το βίαιο φρενάρισμα, οδήγησε στο μπλοκάρισμα του μπροστινού τροχού και την άμεση απώλεια πρόσφυσης, με αποτέλεσμα την πτώση» αναφέρει η επίσημη έκθεση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!