Ρόσμπεργκ: «Μεγάλη συγκίνηση να κερδίσω τον Χάμιλτον»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσμπεργκ: «Μεγάλη συγκίνηση να κερδίσω τον Χάμιλτον»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του και τόνισε πως θα είναι μεγάλη συγκίνηση να κερδίσει τον Λιούις Χάμιλτον στη μάχη για τον τίτλο.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του, τη μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον και όχι μόνο μίλησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1.

Ο Γερμανός τόνισε πως δε νιώθει να δέχεται άδικη μεταχείριση από τη Mercedes, ότι ο ίδιος και ο ομόσταυλός του είναι δύο παθιασμένοι αγωνιστές και πως θα είναι μεγάλη συγκίνηση αν τον κερδίσει.

Ακόμη, μίλησε για την ποινή στο Σίλβερστοουν, αλλά και για την οικογένειά του και τη δύναμη που του δίνει, ώστε να πηγαίνει πιο χαρούμενος στους αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Νίκο, τώρα που το μελάνι στέγνωσε στο νέο σου συμβόλαιο, αλλά η Mercedes προσπάθησε να ρίξει την τιμή, μετά τη μικρή πτώση σου στα αποτελέσματα;

Όχι! Ένα διετές συμβόλαιο δεν είναι θέμα μέρα με τη μέρα και δεν είμαι μετοχή στην αγορά, όπου η τιμή ανεβαίνει όταν κερδίζω και πέφτει όταν μένω πίσω. Τα πάντοκ δεν είναι παζάρι για την τιμή. Δεν υπάρχουν παζάρια. Όλοι ξέρουμε την αξία μου και αυτό είναι όλο.

Τότε, ας πάμε σ' ένα μη χρηματικό θέμα: τα παράπονα ότι η Formula1 είναι κανονισμένη. Ήσουν θύμα στο Σίλβερστοουν, όταν έχασες τη δεύτερη θέση λόγω παράνομης επικοινωνίας με το πιτ γουόλ. Τι απορρύθμιση θα έκανες εσύ;

Όχι, όχι, δεν ήμουν θύμα. Κάναμε ένα λάθος. Αυτοί είναι οι κανονισμοί και εξαρτάται από τον οδηγό και το μηχάνημά του να κάνουν τη δουλειά και μπορώ να ζήσω με αυτό.

Όμως, δέχτηκες την ποινή...

Ήταν απογοητευτικό να χάσω μία θέση, μετά τον αγώνα. Όμως, έτσι είναι η Formula1, ένας γρήγορα μεταβαλλόμενος κόσμος και αυτό ήταν πριν από δύο εβδομάδες. Αν δεν ήταν η ερώτησή σας, δε θα το θυμόμουν πλέον! (γέλια)

Θα το θυμόσουν...

Φυσικά θα το θυμόμουν. Όμως, δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να κάνουμε καλύτερη δουλειά την επόμενη φορά εντός των κανονισμών.

Εσύ και ο Λιούις Χάμιλτον έχετε την καλύτερη αντιπαλότητα εδώ και πολύ καιρό, πιθανόν από την περίφημη κόντρα των Σένα, Προστ...

Τουλάχιστον, υπάρχουν κάποια θετικά σε αυτό...

...όμως είναι δύσκολο να πεις ποια είναι η πραγματική τριβή και τι είναι απλά για το θέαμα. Παρά ταύτα, την παρακολουθούμε με περιέργεια...

Είναι καλό που το ακούω! (γέλια) Πιστέψτε με: το περισσότερο από αυτή δεν είναι για το θέαμα. Αγωνιζόμαστε, είμαστε δύο παθιασμένοι αγωνιστές που θέλουν να κερδίσουν τον αγώνα, τον τίτλο και τις δάφνες!

Και μετά τον αγώνα; Κάθεστε και γελάτε με όλα αυτά που πήρατε για μια βόλτα; Το τέλειο σόου του Νίκο και του Λιούις;

Κανένα σόου!

Οπότε, είστε αμφότεροι φυσικά ταλέντα;

Σε τι;

Στη διασκέδαση της Formula1...

Κάνεις ό,τι μπορείς.

Κάθε οδηγός λέει ότι θέλει έναν δυνατό ομόσταυλο. Αλλά θα ήθελε κανείς να έχει τον Λιούις Χάμιλτον στο διπλανό γκαράζ;

Δες το από αυτή την όψη: το να τον κερδίσω μου δίνει τη μεγαλύτερη συγκίνηση. Είναι η πιο συναρπαστική νίκη που μπορώ να πάρω, να τον κερδίσω σε ίσια μάχη. Είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, αυτός που πρέπει να κερδίσω και αυτό είναι όλο: η πρόκληση, η μάχη και η νίκη. Από εκεί προέρχεται η αδρεναλίνη.

Αλλά δε θα ήταν καλύτερα να τον έχεις δύο γκαράζ μακριά; Σε άλλη ομάδα;

Είναι καλά έτσι όπως είναι.

Πόσο συχνά ένιωσες ότι είχες άδικη μεταχείριση;

Καθόλου άδικη μεταχείριση. Απ' όλους τους οδηγούς στο γκριντ είχα την καλύτερα σεζόν. Αυτό είναι γεγονός και είμαι χαρούμενος με αυτό. Φυσικά θέλω να κερδίζω κάθε φορά και προσηλώνομαι μόνο στις νίκες και όχι στους βαθμούς. Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι αυτά είναι δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια.

Στατιστικά είχες πράγματι την καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα, οπότε όσοι έχουν μικρή μνήμη πρέπει να είναι απογοητευμένοι, με την άποψη ότι είσαι μόνο τόσο καλός όσο στον τελευταίο σου αγώνα...

Ναι, τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να γίνουν ενοχλητικά κάποιες φορές. Ας το θέσουμε έτσι.

Η επιτυχία σου σ' έχει κάνει σκληρό; Πώς συγκρίνει ο Νίκο Ρόσμπεργκ που ξεκίνησε την F1 πριν από 11 χρόνια με τον Νίκο Ρόσμπεργκ του σήμερα;

Μεγάλες αλλαγές! Μεγάλη πρόοδος ως άνθρωπος, μεγάλη πρόοδος ως οδηγός αγώνων, πρόοδος στην κατανόηση του πώς είναι αυτός ο μικρός κόσμος της F1. Είμαι χαρούμενος που βλέπω όλη αυτή την πρόοδο.

Η διαφορά ενός βαθμούς είναι αρκετά μικρή...

Ναι, αλλά είναι καλύτερα από μηδέν! (γέλια) Ξεκίνησα τη σεζόν από το μηδέν.

Ο Λιούις είπε ότι βρίσκει την ηρεμία του στη θρησκεία. Από πού παίρνεις τη δική σου;

Από την οικογένειά μου. Παίρνω πολύ μεγάλη χαρά από αυτούς, αλλά επίσης εδώ στα πάντοκ από την οδήγηση, από τα καλά αποτελέσματα με την ομάδα και από τον ενδιαφέρων κόσμο που συναντώ εδώ.

Σε άλλαξε το ότι είσαι μπαμπά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο;

Ναι. Είμαι πιο συνειδητός για το μέλλον. Θέλω να παρέχω το καλύτερο δυνατό μέλλον για την κόρη μου μακροχρόνια. Αυτό είναι στο μυαλό μου. Όμως, στους αγώνες δεν άλλαξε τίποτα. Όταν αγωνίζομαι, δε σκέφτομαι πολύ την οικογένειά μου. Τα βράδια και τα πρωινά ναι, αλλά όχι στην πίστα. Μπορώ να χωρίσω το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μου. Αλλά η επιρροή που έχει είναι ότι φτάνω στην πίστα πιο χαρούμενος.

Κάποιοι έχουν πει ότι θα στοιχημάτιζαν λεφτά στον Λιούις να τα καταφέρει ξανά φέτος...

Όπως;

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν...

Άντε πάλι! Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση μου δίνει μία μεγάλη ευκαιρία να δείξω ότι ακόμα και αυτοί που έχουν κατά βάθος προσαρμοστεί στη Formula1 μπορούν να κάνουν λάθος μία φορά στο τόσο! (γέλια)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!