H BMW M5 «αποχαιρετά» με ειδικές εκδόσεις

Πέτρος Πιτσίνης
H BMW M5 «αποχαιρετά» με ειδικές εκδόσεις
Φτάνοντας στη δύση της καριέρας της, το Γερμανικό σεντάν υψηλών επιδόσεων προσφέρεται σε δύο αναβαθμισμένες επιλογές, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα «προσόντα» της.

Η BMW M5 F10 οδεύει προς αντικατάσταση, ωστόσο θέλει τα «φώτα» επάνω της μέχρι την τελευταία στιγμή. Για αυτό, η φίρμα παρουσιάζει δύο νέες ειδικές εκδόσεις, που την ολοκληρώνουν ακόμη περισσότερο. Η πρώτη, ονομάζεται Competition Edition (μπλε αυτοκίνητο) και έχει αναβαθμισμένα σπορ χαρακτηριστικά. Ο V8 Twin-Turbo κινητήρας της των 4.4 λίτρων αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm ροπής (25 άλογα περισσότερα από την M5 Competition Pack), χάρη στη νέα χαρτογράφηση του εγκεφάλου.

Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται μετά από 3,9 δευτερόλεπτα, τιμή που συναγωνίζεται ακόμη και supercars! Συνοδεύεται από το M Competition Pack και το M Performance Pack και αυτό σημαίνει ότι έχει νέο πίσω σπόιλερ, κεντρικό διαχύτη στον οπίσθιο προφυλακτήρα, καλύμματα καθρεπτών από ανθρακονήματα και μαυρες ζάντες ειδικής σχεδίασης των 20 ιντσών. Επίσης, διαθέτει σκληρότερα ελατήρια, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και σετ φρένων με εξαπίστονες δαγκάνες. Διατίθεται σε όλες τις αγορές παγκοσμίως, ωστόσο η παραγωγή της έχει περιοριστεί στις 200 μονάδες συνολικά.

Η άλλη ειδική έκδοση, ονομάζεται Pure Metal Silver Limited Edition (κεντρική φωτό). Οι ίδιες τιμές απόδοσης συνοδεύουν τον κινητήρα της (600 ίπποι, 700 Nm ροπής), όμως διαφοροποιείται αισθητικά. Το αμάξωμά της είναι βαμμένο στο ειδικό χρώμα Pure Metal Silver από τον κατάλογο του BMW Individual, το οποίο κανονικά κοστίζει 10.000 δολάρια!

Εκτός από τη βαφή, οι ζάντες των 20 ιντσών δίνουν το παρόν, μαζί με ένα σύστημα εξάτμισης από την M Performance που περιλαμβάνει απολήξεις από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το γκρι στις ταπετσαρίες (Merino Grey Leather) και συνοδεύεται από φιλέτα αλουμινίου στην κονσόλα και το ταμπλό. Σε αντίθεση με την Competition Edition, η Pure Metal Silver θα διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ, με περιορισμένη παραγωγή στις 50 μονάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!