H Volvo πάει «σφαίρα» στις πωλήσεις

Πέτρος Πιτσίνης
H Volvo πάει «σφαίρα» στις πωλήσεις
Η Σουηδική φίρμα περνάει τη... δεύτερη νιότη της, καθώς βλέπει τους κόπους της να επιβραβεύονται, με τα έσοδά της για το πρώτο εξάμηνο του 2016 να «εκτοξεύονται»!

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τη Volvo, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το 2016 θα την ξεπεράσει κατά πολύ! Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα πρώτα στοιχεία που ανακοινώνει η φίρμα, με τα έσοδά της να έχουν τριπλασιαστεί συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι!

Για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 8,83 δις Ευρώ, εκ των οποίων τα λειτουργικά κέρδη ήταν 590,5 εκατομμύρια Ευρώ! «Εκτίναξη» εμφάνισε και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της μάρκας με ποσοστό 6,7%, ενώ πέρσι δεν ξεπέρασε το 2,2%.

Χαρακτηριστικό αυτών των τιμών ήταν η αύξηση πωλήσεων σχεδόν σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η Volvo, με τις μεγαλύτερες να είναι η Ευρώπη, η Κίνα και η ΗΠΑ.Σε αυτές, σημείωσε 10,3%, 6,3% και 24,8% μεγαλύτερες πωλήσεις αντίστοιχα, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο λανσάρισμα του κορυφαίου της SUV, του XC90. Για το δεύτερο μισό του έτους η πορεία της φίρμας προβλέπεται ανοδική, αφού τα πρώτα S90/V90 ήδη βρίσκονται στις αντιπροσωπείες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!