«Αγριεύει» το Volkswagen Passat

Πέτρος Πιτσίνης
«Αγριεύει» το Volkswagen Passat
Το Γερμανικό σεντάν μοντέλο σύντομα θα αποκτήσει μια σπορ έκδοση για να ολοκληρωθεί η γκάμα του, που θα δίνει έμφαση στις επιδόσεις για τους «ανήσυχους» οικογενειάρχες!

Το Volkswagen Passat είναι ένα από τα πιο πλήρη μοντέλα της κατηγορίας του και τώρα έρχεται μια ισχυρότερη έκδοσή του, ώστε η γκάμα να έχει μια πρόταση για όλα τα γούστα. Το Motor Authority αναφέρει ότι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της φίρμας στις ΗΠΑ και τους παρουσίασαν κάποια σχέδια, τα οποία απέχουν πολύ από τις απλές εκδόσεις R-Line που ήδη είναι διαθέσιμες με το Passat.

Το μαύρο χρησιμοποιείται πολύ σε διάφορα σημεία του αμαξώματος όπως οι καθρέπτες, η οροφή, η διακριτική αεροτομή στο καπό του πορτμπαγκάζ και στα σήματα του μοντέλου. Επίσης, το κόκκινο εμφανίζεται σε σημείο της εμπρός μάσκας και στις δαγκάνες των φρένων παραπέμποντας στο Golf GTi, ενώ τα διακοσμητικά από κάρμπον στο εσωτερικό «δένουν» το γλυκό. Στο στήσιμο της σπορ έκδοσης του αυτοκινήτου, έχουν χρησιμοποιηθεί σκληρότερα ελατήρια και το αμάξωμα «κάθεται» 20 χιλιοστά πιο κοντά στην άσφαλτο, συγκριτικά με τα απλά Passat.

Φυσικά θα υπάρχει ένα αναβαθμισμένο σετ φρένων που θα αντέχει στη σκληρή χρήση, ωστόσο δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο κομμάτι. Στα του κινητήρα, η φίρμα υποστηρίζει ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο επιλογές, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν... καμία σχέση μεταξύ τους. Το πρώτο υποψήφιο μοτέρ είναι ο νέος τετρακύλινδρος 1.8 τούρμπο με απόδοση άνω των 250 ίππων, ενώ το δεύτερο έχει την ακριβώς... διπλάσια χωρητικότητα, δηλαδή πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό V6 των 3.6 λίτρων με αντίστοιχη ιπποδύναμη. Πάντως, το πιο σπορ Volkswagen Passat δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τα κεντρικά της φίρμας και παραμένει ένα σχέδιο, ωστόσο δεν θα είναι δύσκολο να περάσει στην παραγωγή αφού αρκετοί ανταγωνιστές του προσφέρουν τέτοιες προτάσεις.

*Στις φωτογραφίες εμφανίζεται το «απλό» Volkswagen Passat R-Line.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!