Το χρυσό συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ

Το χρυσό συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ

Το χρυσό συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ

Αύξηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει το νέο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ με τη Mercedes, αν και ο Γερμανός θα εξακολουθήσει να κερδίζει λιγότερα από τον Χάμιλτον.

Επεσαν τελικά οι υπογραφές για το νέο συμβόλαιο του Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes, που θα έχει ισχύ έως τα τέλη του 2018. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας ‘’Bild’’, ο Ρόσμπεργκ θα λάβει για το συγκεκριμένο διάστημα 45 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους και των πριμ επίτευξης διαφόρων στόχων.

Τα δύο μέρη ανέβασαν μάλιστα και την φωτογραφία της πρώτης σελίδας του συμβολαίου, όπου φαίνεται ως ημερομηνία υπογραφής η 21η Ιουλίου του 2016. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες της Bild, τότε θα πρόκειται για μία γενναία αύξηση των αποδοχών του Γερμανού πιλότου της Mercedes, που αμειβόταν μέχρι τώρα με περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο –και εδώ- παραμένει ο Ρόσμπεργκ αρκετά πίσω από τον Χάμιλτον, που έχει ετήσιο συμβόλαιο άνω των 37 εκατομμυρίων ευρώ με τη γερμανική ομάδα της Formula 1.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του συμβούλου του Ρόσμπεργκ, Γκέρχαρντ Μπέργκερ και των Τότο Βολφ και Νίκι Λάουντα από πλευράς Mercedes, διάρκεσαν αρκετούς μήνες, ενώ κυκλοφόρησαν ενδιάμεσα αρκετές φήμες. Κάποιες ανέφεραν, ότι ο μπορεί να πάει ο Ρόσμπεργκ στη Ferrari, ενώ εντελώς φρέσκια ήταν η φήμη, ότι θα μεταγραφόταν ο Φέτελ στη Mercedes από τη Ferrari, κάτι που διέψευσε άμεσα ο πιλότος της Scuderia.

Ο Ρόσμπεργκ τρέχει από το 2010 με τα χρώματα της Mercedes και τα τελευταία δύο χρόνια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών της Formula 1. Εφέτος βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Χάμιλτον.

Best of internet