Ποια ρεκόρ του Σουμάχερ κινδυνεύουν;

Ποια ρεκόρ του Σουμάχερ κινδυνεύουν;

Ποια ρεκόρ του Σουμάχερ κινδυνεύουν;

Ο Λιούις Χάμιλτον πλησιάζει απειλητικά δύο από τα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Ένα μάλιστα από αυτά ενδέχεται να το σπάσει ο Βρετανός ακόμη και μέσα στην εφετινή σεζόν!

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι κάτοχος μίας σειράς εντυπωσιακών ρεκόρ στη Formula 1, τα οποία δείχνουν πολύ δύσκολο να καταρριφθούν. Ακόμη και ο Χάμιλτον έχει χαρακτηρίσει για παράδειγμα ως «μη ρεαλιστικό» τον στόχο να ξεπεράσει τον αριθμό των 91 νικών του Γερμανού, αφού ο ίδιος έχει πετύχει 47. Ο Βρετανός έχει υποστηρίξει επίσης, ότι δεν έχει βάλει στόχο τους επτά παγκόσμιους τίτλους του Σούμι, υπονοώντας προφανώς ότι θα ήταν ουτοπικό κάτι τέτοιο.

Ωστόσο ο πιλότος της Mercedes βρίσκεται αρκετά κοντά σε δύο ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, τα οποία φαίνεται ότι είναι σε θέση να τα σπάσει, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στη Formula 1.

Το πρώτο αφορά τις Pole Positions. Ο Σουμάχερ έχει κατακτήσει συνολικά 69 φορές την πρώτη θέση σε κατατακτήριες δοκιμές Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον 55. Θα μπορούσαμε λοιπόν να εκτιμήσουμε, ότι θα ήταν εφικτό στον Βρετανό να σπάσει -κατά πάσα πιθανότητα του χρόνου- το ρεκόρ του πολυνίκη οδηγού της Formula 1.

Eνα άλλο ρεκόρ του Σούμι ενδέχεται ωστόσο να ισοφαριστεί ή ακόμη και να καταρριφθεί από τον Χάμιλτον μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Ο Γερμανός έχει καταφέρει να νικήσει σε 23 διαφορετικές πίστες στη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του στη Formula 1. Ο Χάμιλτον έχει πετύχει το ίδιο σε 22 πίστες και θα μπορούσε να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην Πόλη του Μεξικού ή στο Σάο Πάολο, όπου δεν έχει ανέβει ποτέ μέχρι σήμερα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Άγγλος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πάντως ιδιαίτερα για τις στατιστικές και δηλώνει ετοιμοπόλεμος για το Γκραν Πρι Ουγγαρίας, στο οποίο έχει θριαμβεύσει τέσσερις φορές, καμία όμως σε χρονιά όπου κατέκτησε κάποιο από τα συνολικά τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα στη Formula 1.

«Νιώθω να καίει τώρα η φωτιά μέσα μου. Φυσικά έχω και εγώ κακές ημέρες, τις στιγμές όμως που μετρούν, μπορώ να μετατρέψω το αρνητικό σε θετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάμιλτον, που απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο Ρόσμπεργκ.

Best of internet