Η Formula1... χρυσώνεται από τις πίστες! (pic)

Νίκος Τσιώκος
Η Formula1... χρυσώνεται από τις πίστες! (pic)
«Χρυσό» πληρώνουν οι πίστες που είναι στο καλεντάρι της Formula1, που συνολικά εισπράττει ένα ποσό κοντά στα 560 εκατομμύρια ευρώ! Πιο ακριβή η Ρωσία, τσάμπα το Μονακό!

Κυριολεκτικά είναι πολλά τα λεφτά στη Formula1, είτε έχει να κάνει με μισθούς είτε με ποσά που καταβάλουν οι πίστες που συμμετέχουν στο καλεντάρι. Δεν πρόκειται για ίδια ποσά ανά σιρκουί και παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως παρουσιάζονται από την Business & Sport, που αποτελεί πηγή ενημέρωσης και πληροφοριών σχετικά με την αθλητική βιομηχανία.

Αυτή που βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι η Ρωσία, που καλείται να δίνει 54,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Όσο για την πίστα που δίνει τα πιο λίγα; Είναι το Μονακό, που για την ακρίβεια δε δίνει τίποτα, αφού τη... βγάζει στο τσάμπα, ενώ οι επόμενες δύο χώρες που πληρώνουν τα πιο λίγα είναι η Γερμανία και το Βέλγιο με 15... μύρια.

Ωστόσο, συνολικά η διοίκηση της F1 ουσιαστικά... χρυσώνεται από τα χρήματα που καταβάλουν οι πίστες, καθώς το συνολικό ποσό φτάνει τα 558,5 εκατομμύρια ευρώ. Με άλλα λόγια, οι ιθύνοντες του σπορ βγάζουν πάνω από μισό δις μόνο και μόνο από τα χρήματα που δίνουν οι υπεύθυνοι των σιρκουί για να φιλοξενήσουν ένα Γκραν Πρι κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!