Κυριαρχία Ducati στην Αυστρία

Νίκος Τσιώκος
Κυριαρχία Ducati στην Αυστρία
Η Ducati κυριάρχησε στις δοκιμές της Αυστρίας, με τους αναβάτες να δουλεύουν στο στήσιμο των μοτοσικλετών με τα τελευταία ελαστικά της Michelin ενόψει του Γκραν Πρι τον Αύγουστο.

Το Moto GP έχει πάει για διακοπές, αλλά μόνο επίσημα, καθώς οι αναβάτες βρέθηκαν και πάλι στην πίστα. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι πήγαν από τώρα στην Αυστρία για δύο ημέρες δοκιμών. Λέμε οι περισσότεροι διότι απουσίασαν οι Μαρκ Μάρκεζ, Ντάνι Πεντρόσα της Repsol Honda, οι Μπράντλεϊ Σμιθ, Πολ Εσπαργκαρό της Monster Yamaha Tech 3 και ο Στέφαν Μπραντλ της Aprilia Racing Gresini, που υπέστη διάσειση, έπειτα από το ατύχημα που είχε στο Warm Up στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας.

Από τη μεριά του, συμμετείχε ξανά ο δοκιμαστής της Ducati, Κέισι Στόνερ, τη στιγμή που η ομάδα της Μπολόνια κυριάρχησε, με τον Αντρέα Ιανόνε να γράφει πρώτο χρόνο με 1:23.240 και τον Στόνερ να είναι ο μοναδικός άλλος αναβάτης που... έπεσε κάτω από το 1:24.0! Πάντως, ανεξάρτητα από τους χρόνους όλοι είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στο στήσιμο των μοτοσικλετών τους με τα τελευταία ελαστικά της Michelin ενόψει του προσεχούς Γκραν Πρι στο Σπίλμπεργκ τον Αύγουστο.

Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι το δίδυμο της Yamaha είχε διαφορά μόλις 25 χιλιοστών, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να είναι στην πέμπτη θέση και τον Χόρχε Λορένθο στην έκτη. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στις δοκιμές έλαβε μέρος και η ΚΤΜ, που θα κάνει το ντεμπούτο της στη Βαλένθια και από του χρόνου θα έχει μία πλήρη σεζόν με εργοστασιακή ομάδα στο Moto GP.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!