Μεγάλες αλλαγές στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Νίκος Τσιώκος
Μεγάλες αλλαγές στο Ράλι Μόντε Κάρλο
Μεγάλες αλλαγές θα υποστεί η διαδρομή του Ράλι Μόντε Κάρλο ενόψει του 2017, χρονιά στην οποία το WRC θα μπει σε μια νέα εποχή.

Μπορεί το Μόντε Κάρλο να φιλοξενεί αγώνες του WRC εδώ και πολλά χρόνια, όμως οι οδηγοί την επόμενη χρονιά θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα πρόκληση. Αυτό διότι η διαδρομή θα υποστεί μεγάλες αλλαγές και θα αλλάξει πάνω από το 85% αυτής. Βέβαια, δε θα αλλάξει η παραδοσιακή τελετή εκκίνησης έξω από το διάσημο καζίνο του Μονακό και η τελετή στο βάθρο, μετά το τέλος του αγώνα, μπροστά απ' το Πριγκιπάτο.

Την τελετή εκκίνησης θα ακολουθήσουν δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές, ενώ η Παρασκευή θα είναι η μεγαλύτερη ημέρα σε δράση με 160,4 χλμ., η οποία θα χωριστεί σε τρεις ειδικές στα βόρεια της πόλης, στις οποίες οι οδηγοί θα τρέξουν και το απόγευμα. Το τρίτο σκέλος περιλαμβάνει δύο ειδική στα νοτιοδυτικά πριν άπαντες επαναλάβουν τις νυχτερινές της Πέμπτης.

Η Κυριακή ολοκληρώνεται με δύο περάσματα στα βουνά πάνω από το Μονακό, με το δεύτερο να είναι η Power Stage, που δίνει εξτρά βαθμούς. Τέλος, δε θα υπάρχει σέρβις στο λιμάνι του Μονακό το πρωί της Κυριακής, που θα αντικατασταθεί από ζώνη τοποθέτησης ελαστικών. Συνολικά θα έχουμε 16 ειδικές διαδρομές, με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν 360,59 χλμ. κατά τη διαδρομή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!