Στο... κόλπο για Ιταλία η Ίμολα

Νίκος Τσιώκος
Στο... κόλπο για Ιταλία η Ίμολα
Η Ίμολα μπήκε για τα καλά στο... κόλπο για τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι της Ιταλίας από το 2017, καθώς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να δρα νόμιμα για να πάρει την έγκριση.

Το μέλλον της Μόντσα είναι αμφίβολο στη Formula1, αλλά όχι και το Γκραν Πρι της Ιταλίας. Αυτό διότι στο... κόλπο για τη διεξαγωγή του μπήκε για τα καλά η Ίμολα. Το συμβόλαιο του «Ναού της Ταχύτητας» λήγει φέτος και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι, με την πίστα που φιλοξενούσε για πολλά χρόνια το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο να ανακοινώνει την Τετάρτη (20/7) ότι ξεκίνησε να δρα νόμιμα για να πάρει την έγκριση.

«Απλά εξαρτάται από τον Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι. Νομίζω είναι πολιτικό το θέμα. Έχουμε συμφωνία με τον Μπέρνι (Έκλεστοουν) και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η έγκριση από την εθνική αθλητική αρχή. Αν στο μέλλον δεν υπάρχει Ιταλικό GP, θα είναι πρόβλημα μόνο του κ. Στίτσι Νταμιάνι, που δεν επέτρεψε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε στην ιστοσελίδα motorsport.com ο πρόεδρος της Ίμολα, Ουμπέρτο Σελβάτικο Εστένσε.

Πάντως, τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τον Σεπτέμβριο λίγο πριν γίνει ο φετινός αγώνας (2-4/9), καθώς από τους υπεύθυνους της Μόντσα ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 30 Αυγούστου. Έτσι, όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθουμε αν θα μείνει ή όχι στο καλεντάρι η Μόντσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!