Αλόνσο: «Στόχος ο τίτλος το 2017»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Στόχος ο τίτλος το 2017»
Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει ως στόχο τον τίτλο με τη McLaren το 2017, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτή τη στιγμή.

Να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της προσπαθεί η McLaren. Η νέα συνεργασία με τη Honda έφερε πάρα πολλά προβλήματα, όμως σταδιακά παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και ο Φερνάντο Αλόνσο έχει ως στόχο τον τίτλο τη νέα χρονιά. Άλλωστε, ο Ισπανός πίστευε από την πρώτη στιγμή σε αυτό το πρότζεκτ και είναι αισιόδοξος πως κάποια στιγμή οι Βρετανοί θα είναι καλύτεροι απ' όλους.

«Την επόμενη χρονιά θέλουμε να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο να είμαστε εκεί που βρισκόμαστε, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Θα ήθελα να είμαι μπροστά πιο συχνά, αλλά τώρα έτσι έχει η κατάσταση. Το παίρνω ως όριμο πρότζεκτ, περιμένω για καλύτερες εποχές. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, οδυνηρή επειδή είχαμε προβλήματα στις πίστες, που θα μπορούσαν να έχουν λυθεί με τις δοκιμές.

Φέτος βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Μπορεί να είμαστε η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι άλλοι κατασκευαστές έχουν δουλέψει για 36 μήνες και δεν είναι εύκολο να ανακτήσεις την πρωτιά. Έχουμε πετύχει την αξιοπιστία, αλλά ακόμα έχουμε έλλειψη απόδοσης. Αυτή θα έρθει την επόμενη χρονιά και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει ο καιρός που θα είμαστε καλύτεροι απ' όλους», ήταν τα λόγια του σε συνέντευξη στο Autosprint.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!