Αντιπρόσωποι ζητούν αποζημίωση μέχρι 150 εκ. από τη Hyundai

Νίκος Τσιώκος
Αντιπρόσωποι ζητούν αποζημίωση μέχρι 150 εκ. από τη Hyundai
Μέχρι περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ζητούν ως αποζημίωση αντιπρόσωποι στην Κίνα από τη Hyundai για τον τρόπο εξαγωγής των μοντέλων της.

Μπελά με ένα γκρουπ αντιπρόσωπων στην Κίνα βρήκε η Huyndai. Συγκεκριμένα, αυτοί παραπονέθηκαν ότι οι Νοτιοκορεάτες σταμάτησαν την εξαγωγή των μοντέλων τους, με αποτέλεσμα αντιπροσωπείες να έχουν απώλειες και να οδηγηθούν στο... λουκέτο. Γι' αυτό και ζητούν ως αποζημίωση από 120 έως 135 εκατομμύρια δολάρια, που... μεταφράζεται σε 132,2 μέχρι 148,7 εκατομμύρια ευρώ.

«Πουλάμε αυτοκίνητα, αν δε μας δώσετε αυτοκίνητα, φυσιολογικά δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε, θα κλείσουμε», είπε ο ηγέτης του γκρουπ, Γουάνγκ Ρόνγκζεν στο πρακτορείο Reuters. Πάντως, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε περίπου 1,1 εκατομύριο επιβατικά οχήματα στην Κίνα το 2015, ενώ ειπώθηκε ότι οι αντιπρόσωποι μπορούν να κάνουν αίτηση για να γίνουν πωλητές αυτοκινήτων, τα οποία φτιάχνονται από την έδρα της Hyundai στο Πεκίνο, όμως ο Γουάνγκ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη ποτέ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις της Hyundai στην Κίνα έπεσαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά, όμως ανέκαμψαν από τον Απρίλιο λόγω του ανασχεδιασμένου σεντάν Elantra, τη στιγμή που η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευτή του τέταρτου και του πέμπτου εργοστασίου της στην Κίνα από την απόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!