Για λίγους η Mercedes-AMG GT R

Πέτρος Πιτσίνης
Για λίγους η Mercedes-AMG GT R
Η φίρμα παρουσίασε την πιο σκληροτράχηλη AMG GT στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, ωστόσο θα παραχθεί σε μικρό αριθμό αντιτύπων, για να αποκτήσει έναν πιο «μοναδικό» χαρακτήρα.

Γρήγορα αντανακλαστικά χρειάζεται να έχει όποιος ενδιαφέρεται για το νέο «τέρας» της Mercedes-AMG, που ακούει στο όνομα GT R. Φυσικά δεν εννοούμε πως αυτά είναι χρήσιμα μόνο για την ώρα που κάθεται κάποιος πίσω από το τιμόνι, αλλά ότι οι πραγματικά ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν σε μια αντιπροσωπεία, για να... καπαρώσουν μια από τις μόλις 2.000 που θα παραχθούν, σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar.

Αυτό θα βοηθήσει το μοντέλο να αποκτήσει έναν πιο συλλεκτικό χαρακτήρα που αρμόζει σε τέτοιες ειδικές κατασκευές, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πίστας με δυνατότητα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους. Θυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG GT R εφοδιάζεται με το γνωστό V8 BiTurbo βενζινοκίνητο σύνολο των 4.0 λίτρων, που αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου αυτόματου κιβωτίου τύπου διπλού συμπλέκτη AMG SpeedShift των επτά σχέσεων, ενώ οι επιδόσεις της χωρίς αμφιβολία, την κατατάσσουν στην κατηγορία των supercars. Το 0-100 χλμ./ώρα θέλει 3,6 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 317 χλμ./ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!