Σχεδόν έτοιμο το επταθέσιο VW Tiguan

Πέτρος Πιτσίνης
Σχεδόν έτοιμο το επταθέσιο VW Tiguan
Η νέα γενιά του Γερμανικού SUV παρουσιάστηκε, με τη μεγαλύτερη εκδοχή του που θα μπορεί να μεταφέρει επτά επιβάτες να είναι κι εκείνη προ των πυλών.

Το Volkswagen Tiguan έχει λίγους μόλις μήνες που έχει παρουσιαστεί, με τη φίρμα να ετοιμάζεται να λανσάρει την επταθέσια παραλλαγή του. Το μεγαλύτερο Tiguan θα έχει αυξημένο μήκος και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 110 εκατοστά, προς όφελος των εσωτερικών χώρων.

Πρόσφατα το είδαμε να κυκλοφορεί χωρίς καμουφλάζ σε δρόμους των ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας πλήρως την τελική του μορφή. Όπως μπορούμε να δούμε, δεν αλλάζει κάτι στη σχεδίαση, παρά μόνο το μέγεθος των γυάλινων επιφανειών στο πλάι και των πίσω θυρών, ώστε η αύξηση του συνολικού μήκους να είναι αρμονική.

Το εμπρός και το πίσω μέρος δεν διαφοροποιούνται σε κάποιο κομμάτι και παραμένουν σύγχρονα εμφανισιακά. Η τελευταία σειρά καθισμάτων που φιλοξενούν τον έκτο και τον έβδομο επιβάτη θα είναι πλήρως αναδιπλούμενες και όταν δεν θα είναι απαραίτητες, θα κρύβονται στο πάτωμα του χώρου αποσκευών χωρίς να επηρεάζουν τη χωρητικότητά του.

Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα σύνολα του πενταθέσιου μοντέλου, με τους 1.4 και 2.0 TSi βενζίνης και τους 2.0 TDi πετρελαίου. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός ή και τους τέσσερις τροχούς ανάλογα με την έκδοση, ενώ θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με αυτόματο. Κίνα, ΗΠΑ και Καναδάς, θα είναι οι πρώτες χώρες που θα υποδεχτούν το μεγαλύτερο Tiguan, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!