Η McLaren F1 θα κάνει... comeback;

Πέτρος Πιτσίνης
Η McLaren F1 θα κάνει... comeback;
Η Βρετανική φίρμα σύμφωνα με δημοσιεύματα, ετοιμάζει το «διάδοχο» της F1 με τριθέσια διάταξη καθισμάτων (ο οδηγός στο κέντρο) και κινητήρα με απόδοση άνω των 700 ίππων!

Με την F1, η McLaren πέτυχε «διάνα» αφού ακόμη και σήμερα, είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα supercars. Για μεγάλο διάστημα, ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και τώρα, η φίρμα σκέφτεται να το επαναφέρει. Η P1 ήταν ουσιαστικά ο αντικαταστάτης της, όμως η νέα αν έρθει, θα είναι μια πιστή «αντιγραφή» της, προσαρμοσμένη στο σήμερα.

Με τρεις θέσεις επιβατών στο εσωτερικό της (ο οδηγός στο κέντρο και ελαφρώς πιο μπροστά) και κινητήρα με απόδοση πάνω από 700 ίππους, η συγκεκριμένη McLaren θα είναι έτοιμη μέχρι το 2018 και θα κοστίζει περίπου 2,37 εκατομμύρια Ευρώ, όπως αναφέρει το Βρετανικό Autocar. Το μοτέρ θα είναι το γνωστό κι από άλλα μοντέλα της μάρκας, πρόκειται δηλαδή για το V8 BiTurbo των 3.8 λίτρων, όμως δεν θα έχει ηλεκτρική «υποβοήθηση» όπως στην P1. Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, θα έχει καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο από την 650S και θα μπορεί να ξεπεράσει τα 322 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα δεν θα θέλει περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

Το Βρετανικό περιοδικό επικαλείται πηγή εντός της εταιρείας, η οποία αναφέρει ότι «θα είναι η πιο εξευγενισμένη McLaren που κατασκευάστηκε ποτέ. Το εσωτερικό της θα παραπέμπει περισσότερο σε έργο τέχνης, παρά σε ένα αυτοκίνητο». Για την κατασκευή της καμπίνας με την τριθέσια διάταξη, το τμήμα MSO (McLaren Special Operations) θα τροποποιήσει το κάρμπον μονοκόκ σασί κατάλληλα, ώστε να μην επηρεαστεί η απόδοση. Πάντως, ακριβώς όπως έγινε και με την F1 θα κατασκευαστούν μόλις 64 κομμάτια, καθώς αυτός ακριβώς ο αριθμός απαιτείται ώστε να χαρακτηριστεί ως «αυτοκίνητο παραγωγής».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!