Ποιο διαζύγιο θα «σκάσει» στη Ferrari;

Ποιο διαζύγιο θα «σκάσει» στη Ferrari;

Η αποτυχία στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 φέρνει γκρίνια και…χωρισμό στην ομάδα της Ferrari, από την οποία ακούγεται ότι θα αποχωρήσει ένα κορυφαίο στέλεχος.

Ποιο διαζύγιο θα «σκάσει» στη Ferrari;

Χωρίζουν οι δρόμοι της Ferrari με τον τεχνικό διευθυντή της, Τζέιμς Άλισον; Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η –συνήθως καλά πληροφορημένη- ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βρετανός ήρθε σε ρήξη με το αφεντικό της Ferrari Σέρτζιο Μαρκιόνε εξαιτίας της απογοητευτικής πορείας της Scuderia στο εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ υπάρχουν χαοτικές διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών σε θέματα στρατηγικής και μεθόδων.

Ο θάνατος της συζύγου του Άλισον πριν λίγους μήνες και η επιθυμία του να βρεθεί κοντύτερα στα παιδιά του, λέγεται ότι οδήγησαν τον 48χρονο τεχνικό διευθυντή στην απόφαση, να ζητήσει από τον Μαρκιόνε την άμεση λύση του συμβολαίου του, που ισχύει κανονικά έως τον επόμενο χρόνο.

Ο Άλισον μεταγράφηκε στη Ferrari το 2013 μετά από μία επιτυχημένη θητεία στη Lotus και είναι ένα από τα ελάχιστα κορυφαία στελέχη της κόκκινης ομάδας, που παραμένουν ακόμη στη Ferrari μετά την αποχώρηση του Λούκα ντι Μοντετσέμολο από την προεδρία της.

Best of internet