«Μαύρο Κουτί» για τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Πέτρος Πιτσίνης
«Μαύρο Κουτί» για τα αυτόνομα αυτοκίνητα
Οι Γερμανικές αρχές θέλουν τις εταιρείες να εγκαταστήσουν ένα σύστημα καταγραφής των δεδομένων, στα μοντέλα που εφοδιάζονται με συστήματα κίνησης χωρίς οδηγό.

Τα αυτόνομα μοντέλα πληθαίνουν με το πέρασμα των μηνών και οι Γερμανικές αρχές έχουν τις ανησυχίες τους, οπότε θα ωθήσουν τις εταιρείες να τα εφοδιάσουν με «Μαύρα Κουτιά» που θα καταγράφουν δεδομένα. Αυτό θα ισχύει και για τα αυτοκίνητα με ημιαυτόνομες τεχνολογίες, που τους δίνουν τη δυνατότητα κίνησης χωρίς τη συνδρομή του οδηγού σε κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες, όπως ο αυτοκινητόδρομος.

Σύμφωνα με το BBC, ο ρόλος της συσκευής θα είναι να καταγράφει τα δεδομένα τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται μόνο του. Επίσης, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει φως στις υποθέσεις συγκρούσεων που ο οδηγός υποστηρίζει ότι βρισκόταν στην αυτόνομη λειτουργία, καθώς θα είναι σε θέση να αποδείξει αν λέει την αλήθεια ή όχι.

Ακόμη δεν έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Γερμανική κυβέρνηση, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Ίσως η τελική του μορφή είναι ελαφρώς τροποποιημένη από αυτή που είναι τώρα, όμως σε γενικές γραμμές, θα παραμείνει ίδια. Αργότερα και με την άφιξη των πλήρως αυτόνομων οχημάτων θα αναθεωρηθεί, κάτι που θα συμβαίνει όποτε υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία των συστημάτων κίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!