Φεύγει η Opel από Αγγλία λόγω Brexit;

Πέτρος Πιτσίνης
Φεύγει η Opel από Αγγλία λόγω Brexit;
H General Motors θα γίνει ο πρώτος κύριος αυτοκινητοκατασκευαστής που θα αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν τελικά τα σενάρια επιβεβαιωθούν.

Ύστερα από το Brexit, πολλοί κατασκευαστές που έχουν εργοστάσια το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται πως θα είναι η επόμενη μέρα για αυτούς, κυρίως από φορολογικής άποψης. Η Opel δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1964 και το εργοστάσιό της συναρμολογεί μοντέλα για πολλές αγορές.

Σύμφωνα με φήμες, η General Motors σκέπτεται να αποχωρήσει και η μονάδα παραγωγής στα Βορειοδυτικά της Αγγλίας, να μεταφερθεί αλλού. Με λίγα λόγια, ο μεγαλύτερος «φόβος» της είναι οι φόροι για τα προϊόντα που θα εισάγει, αλλά και θα εξάγει! Για την ώρα, το εργοστάσιο κατασκευάζει το νέο Astra, η κατασκευή του οποίου θα «μετακομίσει» στην Πολωνία ή τη Γερμανία, σύμφωνα με το LMC Automotive.

Αν τελικά η κίνηση αυτή προχωρήσει, δεν θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι θα γίνει πριν το 2021. Όποια κι αν είναι η απόφαση, μέχρι τότε θα συνεχίσουν να είναι όλα φυσιολογικά, με εκπρόσωπο της Vauxhall (η Opel στην Αγγλία) να λέει ότι για την ώρα, όλα θα συνεχίσουν κανονικά, μέχρι την τελική συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!