Στους Αυστραλούς δεν αρέσει το... ντριφτ

Στους Αυστραλούς δεν αρέσει το... ντριφτ

Στους Αυστραλούς δεν αρέσει το... ντριφτ

Το νέο Ford Focus RS έχει ένα πρόγραμμα οδήγησης που διευκολύνει τη διαδικασία της πλαγιολίσθησης, ωστόσο νομοθέτες από την Αυστραλία ζητούν την κατάργησή του! 

Νομοθέτες, υπεύθυνοι οδικής ασφάλειας και οι αρχές της Αυστραλίας, έχουν κινητοποιηθεί και ζητούν από τη Ford την κατάργηση του Drift Mode από το νέο Focus RS! Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ένα τέτοιο πρόγραμμα οδήγησης δεν έχει θέση σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής, καθώς μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνο και δεν υπάρχει κάτι που να αποτρέπει τη χρήση του στο δημόσιο δρόμο. 

Έτσι, προσπαθούν να ωθήσουν την Μπλε Οβάλ εταιρεία να ανακαλέσει τα αυτοκίνητα και να απενεργοποιήσει τη λειτουργία. Η Ford από τη μεριά της δεν το έχει δεχθεί ακόμη και λέει ότι μόλις επιλεγεί το Drift Mode, εμφανίζεται ένα κείμενο στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών που ενημερώνει τον οδηγό ότι αυτό το πρόγραμμα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πίστα. 

Αυτό που ίσως ξεχνούν οι Αυστραλοί είναι ότι κάθε αυτοκίνητο με 350 ίππους και κίνηση στους πίσω, ή και στους τέσσερις τροχούς, μπορεί να πλαγιολισθήσει, καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης και της ευστάθειας μπορούν να απενεργοποιηθούν. Το Drift Mode απλώς κάνει την όλη διαδικασία πιο εύκολη και ελέγξιμη και όχι περισσότερο επικίνδυνη. 

Best of internet